KURTI JE KONAČNO OTVORIO SVOJE KARTE! Petković: Izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK priznao da je cilj istrebljenje Srba
Foto: Printscreen/Kosovo online

KURTI JE KONAČNO OTVORIO SVOJE KARTE! Petković: Izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK priznao da je cilj istrebljenje Srba

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković saopštio je da je Aljbin Kurti mnogo toga objasnio izjavom da je kosovska policija naslednik "Oslobodilačke vojske Kosova", i da je zaista, "Kurtijeva policija na severu Kosova i Metohije koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer su se na meti njihovog terora proteklih nedelja našli svi – od dece do staraca".

"Sada, čak i oni koji su odlučivali da zatvore oči pred terorom na severu Kosova i Metohije, ne mogu da ostanu nemi pred ovako javnim priznanjem militantne politike Prištine. I zaista, Kurtijeva policija je na severu Kosova i Metohije koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer na meti njihovog terora proteklih nedelja našli su se svi – od dece do staraca, a ljudi se otimaju, automatskim oružjem napada se na goloruke civile, čitavom jednom narodu se u neskriveno fašističkom maniru uskraćuje pravo na postojanje", naveo je Petković.

Kako je dodao, inostranim "sponzorima Kurtija i njegove klike" ovom prilikom postavlja pitanje: kakav prostor možemo da imamo za dijalog i deeskalaciju kada onaj koji je za sadašnju situaciju odgovoran, ne samo da ne pokazuje sposobnost da deluje racionalno i odstupi, već iznosi neskrivene pretnje fizičkom opstanku Srba na KiM?

"Poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVK, koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba, tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, Kurti je konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj – teror i istrebljenje. Kurti, kao rob sopstvenih kompleksa, izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK, de fakto se stavio na čelo partijske i ideološke paravojske, i njegov san da postane ratni poglavica se lagano ostvaruje, samo što je njegov san košmar za sve razumne i miroljubive žitelje Balkana. Kurti je danas svojom izjavom, takođe, potvrdio svu opravdanost zahteva Srba na severu Kosova i Metohije za povlačenje pripadnika prištinske partijske policije sa tog područja, jer dobili smo i javno priznanje da to nije nikakva policija, već da je reč o zločinačkoj formaciji", naveo je Petković.

Kurir.rs/KosovoOnline

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja