BESPLATNI PROGRAMI ZA DECU TOKOM RASPUSTA U DKC BEOGRAD! Dečja oaza kulture sa tradicijom dugom 70 godina
Foto: DKC

EDUKATIVNI RASPUST

BESPLATNI PROGRAMI ZA DECU TOKOM RASPUSTA U DKC BEOGRAD! Dečja oaza kulture sa tradicijom dugom 70 godina

Beograd -

Tokom letnjih dana kada nema školskih obaveza i učenja, deca i mladi rado provode svoj raspust u igri i zabavi.

Još ako se kroz tu igru može nešto dodatno i naučiti ili savladati određena veština, a pri tom je sve to još i besplatno, onda se i roditelji raduju zajedno sa svojim mališanima. Besplatne kreativne radionice i istraživačke ekološke akcije organizuje Dečji kulturni centar Beograd za svu decu koja svoj letnji raspust provode u Beogradu.

DKC
foto: DKC

- Godinama organizujemo tokom raspusta, i ne samo letnjeg već i zimskog i uskršnjeg, besplatne zanimljive programe za decu koja svoje slobodno vreme provode u glavnom gradu Srbije. Drago nam je da se na našim programima sreću i upoznaju deca iz svih krajeva Srbije, ali i dijaspore i regiona, koja često svoj raspust provode kod svojih rođaka, baka i deka pa im naši zanimljivi a edukativni programi dodatno ulepšaju i upotpune vreme u Beogradu - rekao je direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd Dragan Marić.

Pored toga što programi Dečjeg kulturnog centra Beograd imaju zabavnu funkciju oni imaju i onu veoma važnu saznajnu i obrazovnu, pa tako mališani mogu naučiti da vezu i naprave ukrasni predmet u makrame tehnici čvorovanja, da saznaju šta je to strip kaiš i naprave svoju ličnu priču u slikama, da izrade i odštampaju sopstvenu grafiku, čestitku ili eks-libris ili da se upoznaju sa tajnama Tašmajdanskog parka i rečnim eko sistemom Velikog Ratnog ostrva.

- Pored zabave u kreativnim umetničkim radionicama, deca mogu da dožive i pravu avanturu učestvujući u ekološkim istraživačkim akcijama "Tajne Tašmajdanskog parka" i "Rečni safari" na Velikom Ratnom ostrvu. Mladi istraživači imaće mogućnost da se upoznaju sa istorijatom nastanka ovog ostrva, njegovim položajem, mikro-klimom, osnovnim karkateristikama biljnog i životinjskog sveta kao i trenutnim ekološkim statusom - ističe Dragan Marić i dodaje da će se sem obilaska održati i praktična nastava u prirodi i da će učesnici imati priliku da hvataju i prepariraju insekte, da prave herbarijum, da posmatraju i zajedno sa ekolozima izučavaju ptice, gmizavce i ribe.

- Učešće u radionicama i ekološkim programima tokom raspusta je besplatno jer nam je želja da omogućimo svoj deci da ukoliko žele učestvuju u kvalitetnim kulturno-obrazovnim programima koje Dečji kulturni centar Beograd, bivši Dom pionira, neguje već sedam decenija - naglašava Marić.

Kurir.rs

Bonus video:

06:36

DA LI SU KREME ZA SUNČANJE KANCEROGENE?! Stručnjaci otkrili: Ne morate da se kvarcate na suncu da bi dobili vitamin D

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track