"PRETNJA ROZETE HAJDARI JE TEROR NA EKONOMSKOM NIVOU!" Marić: Srbima se na sve načine šalje poruka da nisu dobrodošli
Foto: Kurir televizija

kosovo i metohija

"PRETNJA ROZETE HAJDARI JE TEROR NA EKONOMSKOM NIVOU!" Marić: Srbima se na sve načine šalje poruka da nisu dobrodošli

Politika -

Ministarka trgovine prvremenih prištinskih institucija Rozeta Hajdari zapretila je da će 48 firmi koje u imenu imaju Srbiju biti suspendovane. Kako je navela, reč je o neustavnim imenima.

Vlast u Prištni je pre skoro mesec i po dana uvela blokadu srpske robe, a ekonomisti na Kosmetu upozoravaju da ova odluka, osim što je dodatno generisala inflaciju, obeshrabruje i potencijalne investitore.

Ljubomir Marić
foto: Kurir televizija

Na ovu temu govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije Ljubimir Marić, narodni poslanik.

- U pitanju je kontinuitet terora Kurtija i njegove vlade koja želi čisto i monoetničko Kosovo očišćeno od Srba i svega što je srpsko. Oni praktično gase privrednike u srpskim sredinama. To je nastavak onoga da sve što je srpsko ne treba i ne može da postoji na Kosovu i Metohiji - rekao je Marić i dodao:

- Videli ste da su oni najavili za MTS da sprovode neke istrage o netransparentnosti, iako je sve uređano po njihovom zakonodavstvu. Nastavljaju, dakle, teror na ekonomskom nivou. Pokušavaju da dodatno oslabe srpsku zajednicu u tom smislu. Međunarodna zajednica i dalje samo upozorava, ali nema dovoljno snažnog pritiska.

01:27

PRETNJA ROZETE HAJDARI JE TEROR NA EKONOMSKOM NIVOU! Marić: Srbima se na sve načine šalje poruka da nisu dobrodošli

- Verovatno su i u EU u toku letnje pauze. Teror se nastavlja. Imali smo juče trening u sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici, a oni su poslali specijalce. Dakle, na svim nivoima, psihološkom, bezbednosnom i svim ostalim šalju poruku Srbima: "Vi ovde niste dobrodošli!"

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:42

KOSOVO I METOHIJA DRUGI PO REDU KADA JE PITANJE NAORUŽAVANJE NA BALKANU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track