NAČELNIK GENERALŠTABA RUMUNSKE ARMIJE DOŠAO U BEOGRAD: Danijel Petresku se odazvao na poziv generala Mojsilovića!
Foto: foto: Vojska Srbije

trodnevna poseta

NAČELNIK GENERALŠTABA RUMUNSKE ARMIJE DOŠAO U BEOGRAD: Danijel Petresku se odazvao na poziv generala Mojsilovića!

Politika -

Načelnik Generalštaba rumunske armije, general Danijel Petresku je s delegacijom u trodnevnoj uzvratnoj poseti Republici Srbiji na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Petresku je danas u Generalštabu Vojske Srbije razgovarao s Mojsilovićem o stanju bezbednosti u regionu i svetu, dometima uspostavljene saradnje i mogućnostima za njeno unapređenje.

Iskazano je zadovoljstvo dostignutim nivoom bilateralnih odnosa i potvrđeno je opredeljenje za dalje jačanje saradnje Vojske Srbije i rumunske armije u svim oblastima od obostranog interesa, među kojima se posebno ističe obuka specijalnih i vazduhoplovnih snaga, navelo je Ministarstvo.Mojsilović je, piše dalje, Petreskua obavestio da "Srbija visoko ceni čvrstu i principijelnu podršku Rumunije teritorijalnom integritetu naše zemlje i zahvalio mu na profesionalnom angažovanju rumunskog kontingenta u sastavu međunarodnih snaga u našoj južnoj pokrajini".

Petresku je posetio i Vojnu akademiju i Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, a sutra će u Pančevu posetiti 72. brigadu za specijalne operacije. Mojsilović je u zvaničnoj poseti Rumuniji bio u septembru prošle godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track