"RANJENA DEVOJČICA OD TRI GODINE, MUŽ BEZ GLAVE" Štrbac podseća na akciju "Oluja": Nemaš vremena ni plakati, SAMO SMO OVO ČULI
Foto: Youtube prtscr / BKSP

zločin bez kazne!

"RANJENA DEVOJČICA OD TRI GODINE, MUŽ BEZ GLAVE" Štrbac podseća na akciju "Oluja": Nemaš vremena ni plakati, SAMO SMO OVO ČULI

Politika -

Prema podacima centra Veritas, u Hrvatskoj akciji "Oluja" poginule su i nestale 1.893 osobe, od toga 65 odsto civila, a skoro trećina stradalih su bile žene.

Nestalo je zvanično 631 osoba, sudina mnogih od njih će zauvek ostati nepoznata.

Ranjena ona, ranjena devojčica od tri godine, muž bez glave, tu gledaju ga, oni viču tamo neko 'bežite ljudi, bežite ljudi, vratiće se, vratiće se' nemaš vremena ni plakati - rekao je Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“.

01:06

RANJENA DEVOJČICA OD TRI GODINE, MUŽ BEZ GLAVE Štrbac podseća na akciju Oluja: Nemaš vremena ni plakati, SAMO SMO OVO ČULI

Zločinačka akcija hrvatskih kopnenih snaga krenula je u pet ujutru sa ciljem da se Srbi silom isteraju sa prostora Krajine.

- Ne znaš sa koje strane tuku, nisu pogodili moju kuću, ali jesu 50 metara od mene. Napad im nije bio selektivan, već je samo cilj bio da se protera stanovništvo. U Kninu je živelo 90 odsto pravoslavaca, a danas ih nema ni 10 procenata - rekao je Jovan Vučenović, izbeglica iz Knina.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track