"ALBANCI NAPUŠTAJU KOSOVO ZBOG POLITIKE UNIŠTENJA!" Stručnjaci o stanju na KiM-u: Oni to zovu tihom OLUJOM, A OVO IM JE PLAN
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"ALBANCI NAPUŠTAJU KOSOVO ZBOG POLITIKE UNIŠTENJA!" Stručnjaci o stanju na KiM-u: Oni to zovu tihom OLUJOM, A OVO IM JE PLAN

Politika -

Policija tzv. Kosova polomila je tablu na opštinskoj zgradi Zubin Potok, koja je bila na ćiriličnom pismu. Predsednik Privremenog organa opštine Srđan Vulović izjavio je za medije da je to još jedna poruka Srbima da ih prištinske vlasti ne žele na Kosmetu.

Novinar Žarko Rakić i Đorđe Todorov, politikolog i analitičar, gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije gde su se dotakli trenutnog stanja na KiM-u.

- Ta serija pritisaka na srpsko stanovništvo traje već godinama. Imam utisak da u Prištini postoji neki bolesni um koji smišlja novije i novije načine kako bi pritiskao i zastrašivao i naterao srpsko stanovništvo da reaguje. Samim tim i da pokrenemo neku policijsku akciju. Čovek nema više reči posle svega toga i imam samo divljenje prema Srbima na Kosovu koji sve to trpe - rekao je Rakić.

01:02

ALBANCI NAPUŠTAJU KOSOVO ZBOG POLITIKE UNIŠTENJA! Stručnjaci o stanju na KiM-u: Oni to zovu tihom OLUJOM, A OVO IM JE PLAN

- Ako idete putem uništavanja nemojte da se čudite što je u protekloj godini za 1.800 studenata manje upisalo Prištinski univerzitet na albanskom jeziku. Albanci takođe napuštaju KiM, a ne samo da se preti Srbima. Oni to zovu tihom olujom gde se napravi takva atmosfera u da život postane nepodnošljiv, ali tako štete i sebi - rekao je Todorov.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track