ZORAN ĐORĐEVIĆ IDE U AMBASADORE? Direktor "Pošte" viđen za Sloveniju, ali u igri i ove ČETIRI ZEMLJE
Foto: Kurir televizija

SPREMA SE

ZORAN ĐORĐEVIĆ IDE U AMBASADORE? Direktor "Pošte" viđen za Sloveniju, ali u igri i ove ČETIRI ZEMLJE

Politika -

Zoran Đorđević, bivši ministar i aktuelni direktor "Pošta Srbije", naverovatnije će uskoro promeniti i ovu funkciju, jer je, kako nezavnično saznajemo, viđen za ambasadora Srbije. U igri su, osim Slovenije o kojoj spekulišu pojedini mediji, i Italija, Mađarska, Švajcarska i Austrija.

U Ministarstvu spoljnih poslova nisu želeli da komentarišu medijske napise o postavljenjima novih ambasadora na upražnjena mesta.

Komentar Zorana Đorđevića nismo uspeli da dobijemo.

Njegov dugogodišnji saradnik, koji je s Đorđevićem od početka, nagovestio je u razgovoru za Kurir da se sprema njegov odlazak iz Pošte i nova pozicija.

- Direktor je neko sa kim sam od početka, pa mogu da kažem da je svaka dužnost na koju je dolazio bila sa razlogom i zadatkom od strane onoga ko mu je poverio. Ako se sećate, to je bila nabavka naoružanja, aviona i helihoptera kada je vojska u pitanju, normativno-pravna reorganizacija i stavljanje socijalnih ustanova u sistem budžeta kada je ministarstvo rada u pitanju, a poslednjih godina naporno radi na zadatku digitalizacije i reorganizacije Pošte. Verujem da će po izvršenom zadatku sigurno dobiti neko drugo važno zaduženje koje će, kao i sva do sada, biti od značaja za državu i građane, a ko god da ga nasledi na dužnosti u Pošti, biće uspešan zahvaljujući reformi koju je ostvario - kazao je naš izvor blizak Đorđeviću i dodao:

- Jednom rečju, s obzirom na to da smo u samom finišu zadataka postavljenih za Poštu, verujem da će se sve znati ubrzo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track