"JOŠ NE MOŽEMO GOVORITI O LEKARSKOJ GREŠCI!" Sudski veštak: Okolnosti su nepoznate, poslednju reč će dati tužilaštvo
Foto: Kurir Televizija, kulturni centar Čačak

slučaj lele tomašević

"JOŠ NE MOŽEMO GOVORITI O LEKARSKOJ GREŠCI!" Sudski veštak: Okolnosti su nepoznate, poslednju reč će dati tužilaštvo

Društvo -

Smrt mlade čačanske umetnice Lele Tomašević, koja je preminula 5. avgusta u Kliničkom centru Kragujevac, i dalje je misterija. Naime, ova 30-ogodišnja slikarka primljena je u čačansku bolnicu u lošem stanju, a zbog sumnje na moždani udar prebačena je u Kragujevac gde je operisana, nakon čega je ubrzo preminula.

Radoslav Radosavljević
foto: Kurir televizija

Njeni roditelji za smrt krive lekare i medicinsko osoblje Kliničkog centra Kragujevac, gde je u toku formiranje komisije za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada čiji je zadatak da ispita sve aspekte lečenja Lele Tomašević iz Čačka.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovao je Radoslav Radosavljević, patolog i sudski veštak.

- Lekarska greška je jedan termin koji obuhvata više aspekata u smislu činjenja i nečinjenja onoga što je neophodno. Ona postoji od kad postoji medicina, a medicina postoji otkad postoji čovečansvo. Poseban aspekt na lekarsku grešku se davao od Roberta Virhofa, a zaživeo je sredinom 19. veka. Ona obuhvata neprimenjivanje lekarskih veština u smislu principa i pravila, a u cilju zaštite zdravlja pacijenta. U to spada i dijagnostika i nega i terapijska praksa, kao i vođenje medicinske dokumentacije - rekao je Radosavljević i dodao:

06:05

JOŠ NE MOŽEMO GOVORITI O LEKARSKOJ GREŠCI! Sudski veštak: Okolnosti su nepoznate, poslednju reč će dati tužilaštvo

- U ovom slučaju me ne možemo ništa precizno govoriti, jer ne poznajemo kompletne okolnosti slučaja. Poslednju reč će reći tužilaštvo koje će ili pokrenuti krivični postupak ili ne. U slučaju da ga pokrene ono će čitavu dokumentaciju podneti sudu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track