RUSIJA POVEZUJE TAČIJA SA TRGOVINOM ORGANIMA: Branilac lidera nekadašnje OVK zavapio u Hagu, evo šta je tražio od Tribunala!
Foto: EPA Jerry Lampen

Suđenje u Hagu

RUSIJA POVEZUJE TAČIJA SA TRGOVINOM ORGANIMA: Branilac lidera nekadašnje OVK zavapio u Hagu, evo šta je tražio od Tribunala!

Politika -

Advokat Gregori Kiho, branilac bivšeg predsednika Kosova i lidera nekadašnje OVK Hašima Tačija, rekao je u Haškom tribunalu da "Rusija stalno pokušava da dovede u vezu optužene pred Specijalnim sudom sa trgovinom ljudskim organima", zbog čega je tražio od suda da izda obaveštenje da su istrage o trgovini organima završene i da sadašnje suđenje nema veze s tim optužbama, prenosi Dukadini.

Kiho je rekao da njegov klijent nije optužen za trgovinu organima i da je istraga o tome završena.

- Nekoliko tekstova koji su objavljeni sa sagovornicima iz ruskog ministarstva spoljnih poslova i koji su objacljeni u evropskim medijima, odnose se na trgovinu organima i na jednog od lidera uključenog u ovaj sudski proces. To je netačno s obzirom na optužbe koje su navedene u optužnici. Ovakvi članci su štetni po optužene. Ako je istraga vezana za trgovinu organima završena, neko to treba da kaže, da u optužnici koja je podignuta nema ničega što ih dovodi u vezu sa trgovinom organa - kazao je Kiho.

On je dodao da ne zna da li Rusija pokušava da utiče na porotu i navodi da stalno pokušava da kaže da su optuženi umešani u trgovinu organima.

- To nije tačno. Bilo bi dobro da date saopštenje i da kažete da je ova istraga završena i da to nema veze sa trgovinom organima - obratio se Kiho sudu.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track