KURTI NASTAVLJA TEROR NA KOSOVU I METOHIJI: Srbe hapse i zbog zvižduka
Foto: Kurir, AP Visar Kryeziu

opasno

KURTI NASTAVLJA TEROR NA KOSOVU I METOHIJI: Srbe hapse i zbog zvižduka

Politika -

Izgleda da je dozvoljeno svako iživljavanje nad Srbima, ocenili sagovornici Kurira

Dokle su spremne da idu prištinske vlasti u maltretiranju Srba na teritoriji KiM najbolje govori činjenica da je uhapšen i pritvoren na 30 dana Srbin samo zbog toga što je zviždao na ulici kosovskom političaru! Naime, sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana Nebojši Virijeviću iz Leška kod Leposavića jer je sa sugrađanima protestovao zbog pokušaja zamenika ministra za zajednice i povratak Radojice Radomirovića da uđe u opštinsku zgradu i tom prilikom ga izviždao, što je Kurtijevo pravosuđe ocenilo kao - pretnju?!

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije za Kurir kaže da je ovo tipičan primer da na KiM za Srbe nema ni prava ni pravde.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Srbi su na Kosovu u svojevrsnom logoru gde je svako iživljavanje nad njima dozvoljeno, a da sve bude još gore, to čak ne izaziva pažnju međunarodne zajednice. Ovo hapšenje pokazuje da tamo vlada teroristička klika prištinskih institucija koja ne zazire ni od čega što bi ugrozilo opstanak Srba na KiM za koje očito ne važe ni standardi EU, kao ni pravda ni pravo. Ovo ne samo da su dvostruki standardi već udruženi poduhvat u proterivanju Srba s teritorije KiM - ističe Miletić.

Milica Đurđević Stamenkovski iz pokreta Zavetnici takođe kaže da su Srbi na Kosmetu lišeni svih prava.

Milica Zavetnica, Milica Đurđević Stamenkovski, Čedomir Jovanović
foto: Printskrin / You Tube

- Oni su upozorili da će ih loviti kao zečeve i to se događa svakog dana. Brisel, koji sebe proglašava odgovornom adresom za dijalog, u najboljem slučaju za nas može da pozove obe strane na suzdržanost. Iako je jasno ko je agresor, a ko branilac, čitajući saopštenja centralnog štaba EU možete steći utisak da su Srbi, a ne Albanci, uzurpirali KiM. Naivno je očekivati da će to licemerje prestati. Skupština Srbije treba da usvoji rezoluciju i proglasi okupaciju KiM. Više nemamo šta da čekamo - poručila je ona za Kurir.

I. Ž./

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track