PREMIJER TZV. KOSOVA POKAZAO PRAVO LICE: Vesić: Kurti je "balkanski piroman", osim rata i sukoba nema šta da ponudi građanima!
Foto: Ministarstvo Građevinarstva

Poruka

PREMIJER TZV. KOSOVA POKAZAO PRAVO LICE: Vesić: Kurti je "balkanski piroman", osim rata i sukoba nema šta da ponudi građanima!

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti "balkanski piroman" koji želi da izazove rat, jer nema šta drugo da ponudi svojim građanima.

- Kurti je u Severnoj Makedoniji pokazao svoje pravo lice, pokazao je da ne želi da opstanu ni Srbija, ni Severna Makedonija, čak ni Albanija, već da Priština bude glavni grad "velike Albanije" - naveo je Vesić gostujući na TV Pink.

Aljbin Kurti
foto: Printscreen/Kosovo-online

On je kazao i da na Kosovu i Metohiji ljudi žive sve gore, uz visok stepen korupcije, zbog čega Kurti i može da ponudi samo rat i sukobe.

- Srbija želi da se razvija, ali želi i da se region razvija. Najviše investicija dolazi u Srbiju, ali želja nam je da investitori dolaze i u Prištinu i u Severnu Mitrovicu kao i u Skoplje i Tiranu. Želimo da i Albanci u Prištini žive dobro, jer to zaslužuju, kao i Srbi u Kosovskoj Mitrovici koji to takođe zaslužuju. Ali, imamo Kurtija, čija je politika "velika Albanija", proterivanje Srba i sukobi. Sa nekim ko nema šta da izgubi, teško je razgovarati. Posle se Kurti čudi što niko ne investira u Prištinu, a svi ulažu u Srbiju. Pa, ko bi normalan investirao jedan evro kod Kurtija koji samo priča o ratu i šikanira Srbe - konstatovao je ministar Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track