"KOJI JE OVO STAN, KOLIKI JE, DVOSOBAN?" Predsednik Vučić obišao novoizgrađene stanove u Ovči za izbegle, evo kako je unutra VIDEO
Foto: Printscreen/TV Pink

uručenje ključeva 250 novoizgrađenih stanova u ovči

"KOJI JE OVO STAN, KOLIKI JE, DVOSOBAN?" Predsednik Vučić obišao novoizgrađene stanove u Ovči za izbegle, evo kako je unutra VIDEO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao neke od 250 novoizgrađenih stanova u Ovči za izbegle iz Hrvatske i BiH, od kojih mnogi, posle više decenija, prvi put konačno dobijaju svoj krov nad glavom.

Želeo je da vidi kako izgledaju i unutra, raspitivao se o kvadraturi, pa dobio odgovor da najviše ima jednosobnih stanova, 19, od ukupno 45, koliko ih ima u ulazu. Raspitivao se i za geotermalno grejanje, koje dolazi odozdo iz podzemnih bunara, zbog čega su na podu stanova pločice.

Obišao je i stan od 81 kvadrat za petočlano domaćinstvo.

Ovako izgledaju stanovi unutra

1 / 12 Foto: Printscreen/TV Pink

- Ne razumem se u konkurse... Koliko su čekali?... Čekali su od Oluje, 4. i 5. avgusta 1995, to znam... Još 8.860 ih čeka na svoj stan - rekao je Vučić koji je dodao da su se mnogi od tih ljudi snašli i već godinama umnogome doprinose Srbiji na svim poljima, sportu, kulturi, privredi...

- Evo, dete jednog ratnog siročeta postalo je predsednik Srbije - rekao je Vučić pomenuvši svog oca koji je proteran za vreme Drugog svetskog rata kao dete iz BiH.

Još jednom se zahvalio ambasadoru EU u Srbiji Emanueleu Žiofreu i rekao da ne želi da se kiti tuđim perjem jer su pare njihove a mi smo samo radili.

Ovako izgledaju zgrade sa novim stanovima

1 / 7 Foto: Printscreen/TV Pink

- Naše je da ih mučimo i tražimo pare... Tormenting (engl. mučenje) to je pravi izraz - rekao je predsednik Srbije na šta se Žiofre nasmejao.

Uručenje ključeva

1 / 12 Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

- Hvala još jednom na ogromnoj podršci i ogromnom novcu koji ste dali - rekao je Vučić Žiofreu.

00:06

Predsednik Vučić uručio ključeve 250 novoizgrađenih stanova za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track