Nikolić i Lajčak: Srbija posvećena EU
Foto: Preent Screen

Nikolić i Lajčak: Srbija posvećena EU

Politika -
Srbija je odlučna u borbi protiv kriminala i korupcije, ali napori će biti usmereni i na ekonomski oporavak zemlje, rekao je Nikolić

BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom istakao punu posvećenost Srbije evropskom putu i primeni svih dogovora u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Nikolić je tokom susreta s Lajčakom, koji je i potpredsednik slovačke vlade za evropske integracije, istakao da će Srbija ispuniti sve što je do sada dogovoreno u vezi s Kosovom i Metohijom, saopšteno je iz Predsedništva.

"Srbija je odlučna u borbi protiv kriminala i korupcije, ali napori će biti usmereni i na ekonomski oporavak zemlje", rekao je Nikolić. U saopštenju se dodaje da su srpski zvaničnici do sada nastojali da nađu novac za budžet kako bi se do kraja godine ispunile obaveze prema građanima, a da sada predstoji investiranje u srpsku privredu i otvaranje novih radnih mesta. Lajčak je tokom susreta s Nikolićem rekao da se od nove vlade Srbije "očekuje da izađe s konkretnom strategijom i planom za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji".

On je ponovio principijelni stav Slovačke da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije i podršku naporima Srbije da dobije datum za početak pregovora s EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track