Prijava protiv bivšeg predsednika opštine Žagubica
Foto: KURIR

Prijava protiv bivšeg predsednika opštine Žagubica

Srbija -
Predsednik opštine Žagubica Dragi D. (58) i predsednik Mesne zajednice Siniše T. (51) iz Laznice terete se da su bez potrebnih saglasnosti omogućili rušenje "Stare mehane" i vlasniku stovarišta omogućili zakup prostora na neodređeno vreme bez odluke saveta mesne zajednice

POŽAREVAC - Policija u Požarevcu podnela je prijave protiv bivšeg predsednika opštine Žagubica Dragog D. (58) i predsednika Mesne zajednice Siniše T. (51) iz Laznice zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je danas.

Osumnjičeni se terete da su omogućili da se zemljište u centru Laznice kupi od zemljoradničke zadruge u tom selu i prevede u vlasništvo Mesne zajednice Laznica, a opština Žagubica je za kupovinu placa isplatila više od dva miliona dinara.

Potom su, kako se navodi, bez potrebnih saglasnosti omogućili rušenje "Stare mehane" i vlasniku stovarišta omogućili zakup prostora na neodređeno vreme bez odluke saveta mesne zajednice.

Mehana je bila zakonom zaštićena kao kulturno dobro, jer je primer tipske mehane s kraja 19. veka.

Dragi D. i Siniša T. su tokom 2007. godine bez saglasnosti nadležnih ustupili zemljište u centru sela na korišćenje privrednom društvu "Lagor" iz Laznice. "Lagor" je zemljište na kome se nalazila "Stara mehana" pretvorio u stovarište građevinskog materijala.

Osumnjičeni su zakupca oslobodili zakupnine na ime postavljanja ograde i popravke objekata, čime su Mesnu zajednici Laznica oštetili za više od 500.000 dinara.

Za zloupotrebu službenog položaja sumnjiči se i Saša Š. (30) iz Laznice, zato što kao opštinski građevinski inspektor nije preduzeo mere iz svoje nadležnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track