CVIJANOVIĆEVA ODGOVORILA KOMŠIĆU: BiH nije žrtva agresije, već Alijine ambicije koji je žrtvovao mir za tobože suverenu Bosnu!
Foto: EPA/Aleksandar Golić, AP/Darko Vojinović

Oštro

CVIJANOVIĆEVA ODGOVORILA KOMŠIĆU: BiH nije žrtva agresije, već Alijine ambicije koji je žrtvovao mir za tobože suverenu Bosnu!

Politika -

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da BiH nije bila žrtva nikakve agresije, već ambicije tadašnjeg muslimanskog rukovodstva da drugima nametne svoju volju, čak i po cenu izazivanja građanskog rata.

- I raspisivanje i rezultati referenduma o kojem govori Željko Komšić bili su nelegalni i nelegitimni, jer su plod preglasavanja konstitutivnog srpskog naroda - naglasila je Cvijanovićeva.

Željka Cvijanović
Željka Cvijanovićfoto: Privatna Arhiva

Reagujući na izjavu Željka Komšića u Kijevu da dolazi iz zemlje koja je, kako je rekao, takođe bila "žrtva agresije", Cvijanovićeva je izjavila da je BiH bila žrtva Alije Izetbegovića koji je žrtvovao mir za tobože suverenu Bosnu, baš kao što je zlokobno najavio nekoliko meseci ranije.

- Od tog obećanog suvereniteta nisu ostale ni mrvice, jer su ga u međuvremenu lešinarski razgrabili stranci, uz asistenciju sarajevskih političara koji se unutar i izvan BiH predstavljaju kao njeni najveći branioci - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da, iako Komšić govori u lično ime, a ne zvanično u ime Predsedništva, nemoguće je prećutati neistine koje je izneo u Ukrajini.

(Kurir.rs/RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track