HOĆE LI SRBI IPAK U VLADU: Moguć preokret u Crnoj Gori zbog narodnog protesta!
Foto: Facebook video prtscr

neizvesno

HOĆE LI SRBI IPAK U VLADU: Moguć preokret u Crnoj Gori zbog narodnog protesta!

Politika -

Svaki pritisak građana je bitan kako bi glas birača bio ispoštovan, saglasni su sagovornici Kurira

Buduća vlada Crne Gore, kako trenutno stvari stoje, po svemu sudeći će biti bez predstavnika srpskog naroda, odnosno koalicije Za budućnost Crne Gore. Zato su putem Vajber grupe "Odbrana izborne volje" građani najavili auto-litije, pozivajući tako mandatara Milojka Spajića da ispoštuje izbornu volju glasača. Iako deluje da je Spajić odlučan da vladu formira bez koalicije ZBCG, politikolog Vladimir Dobrosavljević za Kurir ocenjuje da protest naroda može da ga natera da se predomisli!

Različiti prioriteti

- U ovom trenutku je bitan svaki pritisak, pre svega građana, koji ne žele da se izneveri njihova izborna volja pokazana u drugom krugu predsedničkih izbora, kada je više nego jasno pokazano da 60 odsto građana želi da snage koje su 30. avgusta 2020. pobedile DPS Mila Đukanovića nastave da upravljaju Crnom Gorom. Međutim, problem je u tome što mandatar Spajić očito ima neke druge prioritete, za razliku od predsednika države Jakova Milatovića, koji je jasno pozvao da se očuvaju snage koje su nastupile i na predsedničkim izborima u drugom krugu - jasan je Vladimir Dobrosavljević.

Vladimir Dobrosavljević
foto: Kurir tv

Jasno je, dodaje, da većine za podršku formiranju nove vlade neće moći da bude bez ZBCG, osim ako neko od poslanika DPS ne podrži tu vladu.

- Realno, postoji mogućnost i najbolje bi bilo i za samu Crnu Goru da koalicija ZBCG, kao autentični predstavnik Srba, konačno dobije mogućnost da učestvuje u izvršnoj vlasti, ali deluje da je Spajić spremniji da nastavi politiku Mila Đukanovića nego da vodi Crnu Goru onako kako je to potrebno njenim građanima - konstatovao je Dobrosavljević.

Čemu poigravanja?

Poslanik ZBCG Dragan Bojović poručio je da je nesporno da pobednici od 30. avgusta imaju danas u parlamentu 50 poslanika.

Za budućnost Crne Gore
foto: Facebook video prtscr

- To je apsolutna većina i više nego dovoljna da se sprovedu sve neophodne reforme. Dakle, volja naroda je kristalno jasna! Čemu onda poigravanje s narodom? Na današnji dan, 30. avgust, pozivam, dakle, da se vratimo jasno iskazanoj volji građana i sprovedemo očekivane promene. Taj proces je nezaustavljiv, a vremena za gubljenje nema - zaključio je Dragan Bojović.

I. Žigić/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track