"DOĆI ĆE VREME KADA ĆEMO VRŠITI REVIZIJU PRESUDA IZ HAGA" Đurđević o puštanju Franka Simotovića: Tribunal nema kredibilitet
Foto: Kurir TV, Martijn Beekman / AFP / Profimedia

kurir tv

"DOĆI ĆE VREME KADA ĆEMO VRŠITI REVIZIJU PRESUDA IZ HAGA" Đurđević o puštanju Franka Simotovića: Tribunal nema kredibilitet

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je nakon jučerašnjeg razgovara sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom da je veoma zabrinut zbog razvoja događaja na KiM.

Potom je spomenuo i zabrinutost zbog Kurtijev plana da silom okupira sever pokrajine i protera Srbe sa vekovnih ognjišta.

U međuvremenu, osvanuli su grafiti u Beogradu, ali i u Moskvi. Na zidovima širom Rusije i Srbije napisano je "Kad se vojska na Kosovo vrati".

Vidovdanski skup, Severna Mitrovica, Kosovo
foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

Ovim povodom, gošća "Pulsa Srbije" je Milica Đurđević Stamenkovski, predsednicu srpske stranke "Zavetnici".

Prvo se osvrnula na oslobađanje Franka Simatović iz tribunala u Hagu:

- Haški tribunal je odavno dezavuisan, smatram da nema nikakav pravni kredibilitet, izjalovio se i politički kredibilitet. Doći će sigurno vreme kada ćemo vršiti reviziju svih presuda haškog tribunala, koji bi trebalo da donese mir i stabilnost na Balkanu. Međutim, svedoci smo da su sve presude bile političke i da se dešavalo da su bez ikakvih dokaza osuđivani Srbi.

01:02

DOĆI ĆE VREME KADA ĆEMO VRŠITI REVIZIJU PRESUDA HAŠKOG TRIBUNALA Đurđević o puštanju Simotovića: Tribunal nema kredibilitet

Potom se osvrnula na pomenute grafite i dala je svoj komentar:

- To je stih iz pesme, mene taj grafit asocira na druge emocije, ta pesma simboliše viševekovan kosovski zavet, ona ne tretira aktuelni trenutak kako pokušavaju da je predstave. Što se grafita u Rusiji tiče, pogrešno je protumačeno da su se najpre tamo pojavili, ali je istina da su se u Beogradu prvo pojavili kao deo urbane kulture, kao i svi grafiti, po mom sudu oni ukrašavaju i ulepšavaju ižvrljane zidove, lepše je da vidimo mural nego vulgarne poruke.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

10:12

GRČKA I UKRAJINA NE SMEJU DA PRIZNAJU KOSOVO! Ivica Dačić za Kurir TV samitu u Atini: U suprotnom će ugroziti i svoj narod

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track