"RAČUNAM DA JE MIR U INTERESU OBE STRANE" Vučić poslao jasnu poruku nakon dijaloga u Briselu: Sa tim niko ne sme da se igra! VIDEO
Foto: Printskrin/Instagram

"RAČUNAM DA JE MIR U INTERESU OBE STRANE" Vučić poslao jasnu poruku nakon dijaloga u Briselu: Sa tim niko ne sme da se igra! VIDEO

Politika -

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj i izaslanik za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak održaće danas bilateralne sastanke u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tzv. kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, nakon čega je održan i trilateralni sastanak.

Po završetku, predsednik Vučić saopštio je javnosti rezultate pregovora.

- Imali smo razgovore i mislim da su oni neuspešno završeni, u smislu pronalaženja jasnog puta ka normalizaciji odnosa. Svi mi imamo svoje predloge, Albanci svoje, mi svoje. Na kraju, mi smo kao Srbija prihvatili kompromisni predlog EU, Kurti nije želeo da ga prihvati i sastanak je okončan. Jasno je da Kurti izbegava da formira Zajednicu srpskih opština, to je suština svega. Srbija ne beži od svojih obaveza. Očigledno je da je ne lako vreme pred nama, ali dobro.

Drugi pišu

- Ja računam da je mir u najboljem i najvećem interesu i Srba i Albanaca, i verujem da je to nešto sa čim ne sme niko od nas da se igra - istakao je predsednik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track