"U BRISELU NIJE BILO POMAKA, ALI NE GUBIMO NADU" Todorov: Sleganje ramenima Žosepa Borelja ukazalo je na JASNU STVAR
Foto: EPA Rick Bajornas Un Photo Handou, Kurir Televizija

BORBA ZA KIM U IST RIVERU

"U BRISELU NIJE BILO POMAKA, ALI NE GUBIMO NADU" Todorov: Sleganje ramenima Žosepa Borelja ukazalo je na JASNU STVAR

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od juče boravi u Americi, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine UN, a u četvrtak će se obratiti učesnicima. U Nujorku je i šef diplomatije Ivica Dačić.

O diplomatskoj borbi Srbije za Kosovo i Metohiju u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije i Đorđe Todorov, iz Centra za društvenu stabilnost.

01:31

U BRISELU NIJE BILO POMAKA, ALI NE GUBIMO NADU Todorov: Sleganje ramenima Žosepa Borelja ukazalo je na JASNU STVAR

- Sve je to deo jedna velike višegodišnje diplomatske bitke. Iako vidimo da od sastanka do sastanka nema rezultata, ne gubimo nadu da će se na svakom sledećem nešto promeniti. Ujedinjene nacije i dalje percipiramo kao neku najvišu instancu na svetskom nivou pre svega u očuvanju mira. Mada mnogi tvrde da su izgubile svoju potentnost pre svega imajući u vidu ovaj rat u Ukrajini, ami se obraćamo tamo naši političari imaju poziv. Tamo će biti svi relevantni politički činioci - rekao je Todorov i dodao:

- U Briselu nije bilo nikakvih pomaka. Videli smo kako je izlgedalo groteskno ono sleganje ramenima Džozepa Borelja, koji se osećao nemoćnim. Prvo je pitanje Kosova i Metohije prebačeno na EU, onda ga EU prebacije na SAD i tako u krug.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:26

Sa čime je sve bila suočena delegacije Srbije u Rambujeu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track