LUČIĆ U PRIŠTINI ZBOG POKUŠAJA ZABRANE RADA MTS NA KIM: Imaću niz sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice
Foto: Printscreen/Kosovo-online

LUČIĆ U PRIŠTINI ZBOG POKUŠAJA ZABRANE RADA MTS NA KIM: Imaću niz sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice

Politika -

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić danas će u Prištini imati niz sastanaka sa međunarodnim predstavnicima zbog pokušaja prištinskih vlasti da zabrane rad MTS-a na Kosovu, prenosi RTV.

Lučić je stigao u Prištinu i izjavio pred sastanke da je optimista.

"Danas nam je veoma bitan dan za "Telekom" u Prištini. Imaću niz sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice, zvaničnih i nezvaničnih sastanaka, gde ćemo probati još jednom da objasnimo koliko je to što rade nezakonito i po prištinskim zakonima. I sa druge strane, koliko predstavlja kršenje Briselskog sporazuma sam pokušaj da se ugasi naša kompanija", rekao je Lučić za Prvu.

Naglasio je da je jedini pravi način izlaska iz ove krize da se prihvati žalba "Telekoma".

Vladimir Lučić
foto: Kurir televizija

"Ukazaćemo na posledice isključivanja 30.000 domaćinstava od interneta MTS i svih komunikacija i mogućnosti da gledaju srpske kanale", dodao je Lučić.

Kazao je da je kosovska Komisija za zaštitu konkurencije neopravdano optužila "Telekom" da je preuzimanje kablovskih operatera neusklađeno sa njihovim zakonom.

"Danas imamo javno saslušanje u komisiji povodom tog slučaja. Mi smo optimisti i u jednom i u drugom slučaju da će pravda pobeditii. Međunarodna zajednica je već stala na našu stranu, ali smatrali smo da je potrebno, kako se približava taj datum kada oni treba da odgovore na našu žalbu, pošto su rekli da će do 22. septembra odgovoriti, da treba da izvršimo dodatan pritisak i damo dodatno obrazloženje svim međunarodnim faktorima u Prištini, kako bi svi zajedno uticali i rešili ovaj problem na jedini normalan način", rekao je Lučić.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track