"KONCEPT VELIKE SRBIJE JE VEĆ BIO OSTVAREN, ALI NAM SE OVO OBILO O GLAVU" Gajić: Kurtija je opravdano napustio savetnik
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"KONCEPT VELIKE SRBIJE JE VEĆ BIO OSTVAREN, ALI NAM SE OVO OBILO O GLAVU" Gajić: Kurtija je opravdano napustio savetnik

Politika -

Interesantna stvar se dogodila u kabinetu tzv. premijera Albina Kurtija.

Naime, njegov savetnik Petar Miletić podneo je ostavku. Kaže da "ni za jednu odluku premijera ili Vlade nije bio pitan ni konsultovan“.

U pismu navodi da je već početkom godine shvatio da njegova uloga neće biti od pomoći kosovskim Srbima. Tvrdi da bi 90 odsto problema mogli da budu rešeni u roku od par dana ako bi bilo političke volje u Prištini.

Priština, pucnjava
foto: printscreen YT/Top Channel Albania

Kurtiju je poručio da je u političkom smislu duboko prešao liniju odakle nema nazad u odnosima sa srpskom zajednicom na Kosovu.

Gost koji je analizirao ovu ostavku jeste Aleksandar M. Gajić iz Centra za društvenu stabilnost

- Način na koji je Kurti sprovodio stvari u poslednjih godinu i po dana na prostoru Kosova, opravdavaju ovakve postupke njegovih savetnika. Njegove težnje su defakto etničko čisto Kosovo, a pre svega od Srba, a potom će doći i svi nealbanski narodi na red. Međutim, jedno su želje, a drugo je realnost. Kao problem se nameće, kako njemu objasniti da ako želite da budete šampion u demokratiji, onda morate da sagledate potrebe celokupnog stanovništva - započeo je Gajić, pa dodao:

01:08

KONCEPT VELIKE SRBIJE JE VEĆ OSTVAREN, ALI NAM SE OVO OBILO O GLAVU Gajić nema dilemu: Kurtija je opravdano napustio savetnik

- Kao što vidite, oni nisu spremni za multietičnost. Nama su devedesetih takođe prigovarali da smo sprovodili priču o stvaranju Velike Srbije. Kroz tu priču, možemo nadovezati i stvaranje Velike Jugoslavije. Ostvaren je projekat Velike Srbije, to nije nešto što bi trebalo sada da ostvarimo. Međutim, mi smo u celu tu priču uključili sve narode i Hrvate i Slovence. Bili smo više nego tolerantni, a nama se to obilo o glavu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

KURTI VIDI DVA NAČINA KAKO DA NAPRAVI KOSOVO NEZAVISNIM Jezive tvrdnje Karana: Ne dozvoljavaju mu prvi, pa SUROVO sprovodi drugi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track