"PALI SU HEROJI, KURTI JE ČUDOVIŠTE!" Analitičar o krvoproliću u Banjskoj: Vežeš Srbiji ruke, onda udaraš i praviš se "junak"
Foto: Kurir TV, Printscreen

potresno

"PALI SU HEROJI, KURTI JE ČUDOVIŠTE!" Analitičar o krvoproliću u Banjskoj: Vežeš Srbiji ruke, onda udaraš i praviš se "junak"

Politika -

Povodom nemilh događaja na Kosovu i Metohiji u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije i dr Luka Kastratović, pukovnik u penziji.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Iza nas je tragičan i tužan dan. Iskoristio bih ovu priliku da izjavim saučešće porodicama nastradalih. Posledice ovih ubistava su prosto kancerogeno delovanje Kurtija uz pomoć međunarodne zajednice. Ako on ima odgovornost, ništa manje je nema međunarodna zajednica. Sećamo se kako je Grenel brzo reagovao na Kurtijeve provokacije. On je u međuvremenu porastao u jedno veliko čudovište. Ima tu elemenata ponašanja Zelenskog koji na G20 I G7 dolazi pa ima onako u brke skreše, a opet ga tetoše - rekao je Miletić i dodao:

- Reč je o prevarantskom i bezobrazbom ponašanju evroatlanske diplomatije jer oni ovde kolo vode. Ovde se radi o jednom brzutalnom i koordinisanom ataku na interese Srbije. Srbi i Albanci nikada nisu bili dalje.

Govoreći o nepravdi prema Srbiji i stradanju Srba na Kim Miletića su ponele emocije i nastavio je vidno potresen:

- Vežeš Srbiji ruke i noge i onda udaraš i praviš se veliki junak. Teško mi padaju žrtve naših heroja. Oni su za mene junaci našeg vremena koji su spremni da pored svoje dece i porodice daju život za slobodu svog naroda. Preteralo se! Ništa više neće biti isto. Kažu sad će biti novi pritisci na Srbiju. Sramota jedna! A šta je bilo ovo do sad? To nisu bili pritisci?

05:18

PRETERALI SU! PALI SU HEROJI, ON JE ČUDOVIŠTE Analitičara ponele emocije zbog stradanja Srba! Govorio Banović Strahinju

- Ali ćutanje je nekad mnogo glasnije od bilo kakvih pretnji i galama. Nismo u stanju da pretimo, ali znamo da branimo svoje. Mogu oni da rade šta hoće, ali preteralo se! Podsetiću. Nije bezveze narodna pesma: "Beše Bane iz malene Banjske, iz malene Banjske kraj Kosova, da takvoga nema sokola!" I ovde se pokazao da pobuna srpskog naroda ide iz Banjske.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:42

JEDNA OSOBA UPUCANA U RUKU I NOGU, DRUGA U GRUDI! Prebačeni sa KIM u bolnicu u Novom Pazaru, sumnja se da IMA JOŠ POVREĐENIH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track