DANAS ODAJEMO POČAST HRABRIMA NA KiM: Đedović: Stojimo zajedno kao narod, sa suzama u očima!
Foto: Nebojša Babić

Ministarka rudarstva i energetike

DANAS ODAJEMO POČAST HRABRIMA NA KiM: Đedović: Stojimo zajedno kao narod, sa suzama u očima!

Politika -

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović istakla je da je danas dan duboke tuge i žalosti, i podsetila na značaj Kosova i Metohije za srpski narod.

Đedović je na Instagramu navela da je nedavno posetila srpske svetinje na KiM.

- Danas je dan duboke tuge i žalosti, dan kada srpski narod nosi teret pun bolnih gubitaka koji su se nedavno desili. Nedavno sam posetila srpske svetinje na Kosovu i Metohiji, gde je ispisana naša istorija, ali i zaveti o vernosti i nepokolebljivoj veri. Tu su takođe ispisane priče o tugama, patnjama i gubicima - poručila je Đedović.

Dodala je da se danas odaje počast onima koji su nedužni izgubili živote.

- Danas odajemo počast hrabrima! Onima koji su izgubili svoje živote, nedužno. Onih čija su srca bila ispunjena nadom, ali su morala da podnesu teret rastanaka i gubitaka. Sećanja na njih će živeti kroz nas, kroz našu tugu i kroz odlučnost da ne zaboravimo - dodala je.

Istakla je da je ovo i dan sećanja na sve one čije su sudbine povezane sa KiM.

- Na ovaj dan, stojimo zajedno kao narod, sa suzama u očima i teškim srcem, sećajući se svih onih čije su sudbine isprepletene sa Kosovom i Metohijom. Neka njihove duše nađu mir, a mi neka ostanemo čvrsti u svojoj veri, jedinstveni i odlučni u svojoj borbi da očuvamo ono što nam je sveto. Danas, više nego ikad, obećavamo da nećemo zaboraviti - zaključila je.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track