"HRVATSKIM PORTALIMA JE TAKOĐE JASNO KO JE KRIVAC ZA ORUŽANI SUKOB U BANJSKOJ!" Stručnjaci: Srbima na KiM-u je dozlogrdio Kurti
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv, Printscreen/Kurir TV

KURIR TV

"HRVATSKIM PORTALIMA JE TAKOĐE JASNO KO JE KRIVAC ZA ORUŽANI SUKOB U BANJSKOJ!" Stručnjaci: Srbima na KiM-u je dozlogrdio Kurti

Politika -

Dragoljub Kojčić, politički filozof, i Vladan Glišić, advokat i osnivač pokreta "Narodna mreža", gostovali su u emisiji Usijanje gde su govorili o nedavnom nemilom događaju u selu Banjska.

Kojčić se najpre dotakao pozadine celog događaja.

- Eglezi su imali jednu teoriju - pravo poslednje apelacije. Dakle, kada narodu dozlogrdi i kada više nema osećaj da može da ga odbrani neki pravni sistem. A Euleks je trebao da bude taj nadležan za implementaciju takvog-kakvog prava na prostoru KiM-a. Mi smo se samo bavili time ko je organizovao to, ali zašto ne pođemo od toga da je ljudima dozlogrdilo i da su krenuli da brane svoja osnovna prava, pravo na život, imovinu i slobodu - rekao je Kojčić.

05:21

HRVATSKIM PORTALIMA JE TAKOĐE JASNO KO JE KRIVAC ZA SUKOB U BANJSKOJ! Stručnjaci: Srbima na KiM-u je dozlogrdio Kurti

- Hrvatski portali govore da srpska vlast nema veze sa ovim događajem. Čini mi se da je čak i njima potpuno jasno da kada nemate pravo i legitimnost, onda imate sudar dve sile. Jedna je sila naroda i opravdani gnev koji čeka 10 godina da se primeni ono što se zove ZSO - naveo je Kojčić i potom dodao:

- Donika Gervala, ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova, ima perverznu i bolesnu logiku i kaže "evo to pokazuje da im ne treba dati ZSO". Pa to je valjda posledica toga što im niste dali ZSO pre svega mislim na međunarodni faktor koji je mogao da ih prisili, a nije.

Glišić se potom osvrnuo i na mogućnost postojanja stranog faktora.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

- Kada pogledate širu sliku vidite da se sve događa u trenutku kada je predsednik Srbije održao jedan dobar govor u UN. Poslao je poruku da želi da se vidi sa podpredsednikom Kine i da se dogovore oko te sednice Saveta bezbednosti koji bi inicirali po svim ovim pitanjima. Takođe su predstavnici EU morali da priznaju da je Kurti minirao sve pregovore i da je onemogućio dalji proces. U tom trenutku kada je Srbija bila u poziciji da poentira dešava se sve ovo. Da bi onda neko možao perverzno da kaže da nam ne treba ZSO. Rezultat je da ljudi stvarno počinju da reaguju impulsivno i to je problem.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:42

SRBIJA MORA DA IZDRŽI, KURTIJU SU OVO POSLEDNJI MINUTI! Stručnjaci otkrili: Spreman je na OFANZIVU, ali EVO ŠTA USKORO SLEDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track