PONOSNA SAM KAKO VUČIĆ OBRAZLAŽE I ŠTITI INTERESE SRBIJE: Premijerka Ana Brnabić o intervjuu za CNN i pritiscima Amanpurove
Foto: Printscreen/Video Plus

PONOSNA SAM KAKO VUČIĆ OBRAZLAŽE I ŠTITI INTERESE SRBIJE: Premijerka Ana Brnabić o intervjuu za CNN i pritiscima Amanpurove

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je ponosna na način na koji je predsednik Aleksandar Vučić branio Srbiju tokom intervjua za Si-En-En.

- Ponosna na način na koji Aleksandar Vučić obrazlaže i štiti interese Srbije, i na njegovu borbu u teškim vremenima i još težim okolnostima. Vid pritisaka na Srbiju i način na koji se ispoljavaju bio je očigledan tokom intervjua za Si-En-En, jednako koliko je jasna posvećenost i hrabrost predsednika Srbije - napisala je premijerka na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Podsećamo, predsednik Vučić je večeras sa novinarkom Si-En-Ena Kristijanom Amanpur govorio o uzavreloj situaciji na KiM.

Više puta tokom intervjua predsednik je negirao insinuacije Amanpurove o podsticanju sukoba, i jasno je stavio do znanja da Srbija ne želi nikakav rat na Kosovu i Metohiji.

Ona je pokušala o da natera Vučića da izrazi neslaganje sa politikom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, što je on odmah prekinuo:

- Nemojte stavljati vaše reči u moja usta. Ja podržavam Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet BiH - istakao je Vučić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track