SKANDALOZNA IZJAVA NEMAČKOG MINISTRA: Srbiju lažno optužio za GENOCID na KiM!
Foto: Foto: X/bmel

džem ozdemir

SKANDALOZNA IZJAVA NEMAČKOG MINISTRA: Srbiju lažno optužio za GENOCID na KiM!

Politika -

Nemački ministar poljoprivrede Džem Ozdemir priprema se za posetu regionu Balkana, u okviru koje će obići Moldaviju, Severnu Makedoniju i Kosovo i Metohiju. Najavljujući svoj dolazak osvrnuo se na dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini i Banjskoj na severu KiM. Između ostalog pomenuo je "žrtve genocida od strane Srbije", ukazivao na navodne veze vlasti u Beogradu sa događajima u Banjskoj, a poredio je i tzv. Kosovo i Krim.

U videu objavljenom na društvenoj mreži X, on je obrazložio šta su mu zadaci na ovom putovanju, gde se našlo i mesta za dešavanja na severu Kosova, pa je tu red Vladimira Putina, ali i Rusije i destabilizacije.

Između ostalog, pita i "da li je Kosovo, koje je ponovo pod ogromnim pritiskom Srbije, bilo žrtva genocida koji je došao iz Srbije, od strane čudnih trupa koje dolaze sa severa i, naravno, nemaju nikakve veze sa predsednikom Srbije".

Čini se da ima i neke sugestije, upoređujući Kosovo i Krim.

- Na primer, na Krimskom poluostrvu, tamošnji vojnici prvobitno nisu imali nikakve veze sa gospodinom Putinom - između ostalog kaže on.

Kurir.rs

Bonus video:

04:36

BOJAN PANAOTOVIĆ O SITUACIJI NA KIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja