Pokrenuta istraga protiv Čanka

Tužilaštvo u Novom Sadu

Pokrenuta istraga protiv Čanka

Politika -
Istraga protiv lidera LSV i još dve nepoznate osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja

NOVI SAD - Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv Nenada Čanka i još dve nepoznate osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja, potvrđeno je večeras u tom tužilaštvu.

Taj predmet je predat nadležnom istražnom sudiji novosadskog Osnovnog suda, rečeno je u tom tužilaštvu.

Lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine optužio je Pavle Lešanović (47) iz Beograda da ga je, sa članovima svog obezbeđenja, brutalno pretukao u noći između subote i nedelje ispred novosadske kafane "Tako je suđeno", koju drži bivši vaterpolista Danilo Ikodinović.

Čanak je te optužbe negirao, izjavivši da je spreman da se o tom događaju objasni na sudu.

Čankov advokat Milan Đukić ranije danas je izjavio da će incident koji se odnosi na njegovog klijenta i Lešanovića završiti pred sudom kao privatni spor."Iz medija smo saznali da je portparol Kliničkog centra Srbije preneo da je Lešanović zadobio lakše telesne povrede, što po zakonu potpada pod privatnu tužbu", rekao je Đukić.

Mediji su danas preneli i da se u Novom Sadu, na fasadi jedne zgrade u Ulici novosadskog sajma, pojavio preteći grafit ispisan ćirilicom “Nenad Čanak 2.11. 1959 - 24. 9. 2012." i dopisano "Debeli smrad".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track