Tači i Jahjaga se švercuju u UN

Nezvani gosti

Tači i Jahjaga se švercuju u UN

Politika -
Nezvanično se saznaje da je moguće da je iskorišćen modalitet po kojem zasedanju mogu da prisustvuju gosti, a da je delegacija Kosova to učinila pozivajući se na UNMNIK

NJUJORK - Predsednica i premijer Kosova Atifete Jahjaga i premijer Hašim Tači prisustvovaće 67. zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, ali u kabinetu generalnog sekretara UN novinarima nije rečeno na čiji poziv su došli.

Nezvanično se saznaje da je moguće da je iskorišćen modalitet po kojem zasedanju mogu da prisustvuju gosti, a da je delegacija Kosova to učinila pozivajući se na UNMNIK. Predstavnici Kosova prošle godine prisustvovali su Generalnoj skupštini UN kao gosti Albanije.

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić rekao je da premijer Kosova Hašim Tači neće učestvovati u debati tokom 67. zasedanja GS UN već da može da prisustvuje raspravi kao gost neke od država članica UN.

Kako prenose kosovski mediji, Jahjaga i Tači već su u Njujorku razgovarali s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o situaciju na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track