STALNO GOVORE O RATU, A MALTRETIRAJU SRBE! Petković: Priština ne prestaje sa ratnohuškačkom retorikom!
Foto: Printscreen/Video Plus

Direktor Kancelarije za KiM

STALNO GOVORE O RATU, A MALTRETIRAJU SRBE! Petković: Priština ne prestaje sa ratnohuškačkom retorikom!

Politika -

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da Priština ne prestaje sa ratnohuškačkom retorikom i prizivanjem sukoba, dok međunarodna zajednica ćuti, dodajući da to nije put za deesklaciju i normalizaciju odnosa i da bi prištinske pretnje ratom na Balkanu morale "da upale crveni alarm na Zapadu".

- Priština ne prestaje sa ratnohuškačkom retorikom i prizivanjem sukoba, dok međunarodna zajednica ćuti. Nijednom iz PR nisu pomenuli dijalog, ali zato ne prođe dan da ne govore o ratu dok njihova zločinačka policija maltretira Srbe! Slučajno? Ne bih rekao - naveo je Petković na društvenoj mreži "X".

On je reagujući na izjavu predsednika kosovskog parlamenta Glauka Konjufce da postoji rizik od izbijanja novog rata na Balkanu, posle događaja u Banjskoj, istakao da takva retotika nije put za normlaizaciju.

- To nije put za deeskalaciju, niti normalizaciju odnosa i prištinske pretnje ratom na Balkanu morale bi da upale crveni alarm na Zapadu, koliko god podržavali svoje čedo - naglasio je Petković.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja