PUCAO NA SRPSKU DECU NA BOŽIĆ, SAD JE PUŠTEN NA SLOBODU: Premijerka pred SB UN o pokušaju ubistva mališana na Kosmetu!
Ranjeni Stefan Stojanović, Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

PUCAO NA SRPSKU DECU NA BOŽIĆ, SAD JE PUŠTEN NA SLOBODU: Premijerka pred SB UN o pokušaju ubistva mališana na Kosmetu!

Politika -

"Poruka Prištine je: Oni Srbi koji su otišli – posle 1999. godine ili tokom etničkog čišćenja, pogroma, 2004. godine, ne treba da se vraćaju. Nisu dobrodošli", poručila je večeras premijerka Ana Brnabić u svom govoru u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Predsednica Vlade se osvrnula se na Azem Kurtaj počinio gnusan zločin pucnjanja na srpsku decu za Božić.

- Ljudski gledano, apsolutna prekretnica kada su svi shvatili da Priština želi da Srbi odu, nije bio pokušaj ubistva 11-godišnjeg deteta Stefana Stojanovića i njegovog 21-godišnjeg rođaka Miloša, dok učestvuju u božićnoj litiji u Gotovuši, kod Štrpca. Ne. To je, naime, bio dan kada je Azem Kurtaj, koji je počinio ovaj gnusni zločin pucanja na decu na Božić i koji je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (koje su, inače, nelegalna formacija po čl.15. Rezolucije SB UN 1244), pušten kao slobodan čovek - navela je Brnabić.

Ujedinjene Nacije, Ana Brnabić
foto: Printscreen/Video plus

Azem Kurtaj koji je na Božić pucao i ranio 11-godišnjeg dečaka danas je slobodan čovek, koga je prištinsko pravosuđe potpuno amnestiralo. To je možda sve što neko treba da zna o vladavini prava na KiM i sve što neko treba da zna o uslovima u kojima danas žive Srbi i drugo nealbansko stanovništvo na KiM .

- Dakle, dozvolite mi da svima nama postavim ovo pitanje – kada Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, puca i teško rani dete, a zatim bude proglašen za slobodnog čoveka – zar to nije poziv zvaničnika iz Prištine da neko drugi puca na Srbe, teroriše ih, ranjava ili ubija? Zašto ne bi – nema posledica takvih radnji. Amnestija za Kurtaja je u suštini otvoreni poziv drugima da ponove takve radnje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja