PREDSEDNIK VUČIĆ U LESKOVCU: Mamograf stigao u bolnicu, uskoro i magnetna rezonanca! Moramo da ulažemo u jug i istok Srbije
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ U LESKOVCU: Mamograf stigao u bolnicu, uskoro i magnetna rezonanca! Moramo da ulažemo u jug i istok Srbije

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Leskovcu povodom donacije mamografa Opštoj bolnici u tom gradu.

1 / 15 Foto: Printscreen/Pink TV

- Kako smo doneli mamograf, to sada nije više tema. Bolnica se obnavlja, ulaže se - rekao je predsednik.

Predsednik je, nakon razgovora sa izvođačima radova, rekao da će rekonstrukcija Opšte bolnice Leskovac biti završena do januara 2025. godine.

Obraćanje predsednika

- Danas u Leskovcu imamo, i sa ovim što dolazi, prvi put ćemo imati sve što ima KC. Sve su najmoderniji aparati i to je nešto što Leskovac nikad nije imao. Celu bolnicu rekonstruišemo, to je preko 40 miliona evra. Ovo će biti jedna velelepna bolnica koja će moći sve potrebe stanovnika Jablaničkog okruga da podmiri i da doprinese boljem zdravlju. Sve što smo kupovali je najsavremenije. Dalje ulažemo u dovođenje investitora. Plata je veća, više je zaposlenih - rekao je predsednik.

O govoru premijerke Brnabić na sednici SB UN

- Ne mislim da bilo šta možemo da promenimo, osim što možemo da se borimo, da govorimo istinu. Mislim da je to premijerka Brnabić dobro uradila, dobro reagovala, vrlo dobru repliku napravila. Bila je primetna, negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije. To je situacija sa kojim se suočavamo. Očekujem da narednih dana ponovo idemo u Brisel, i Kurti i ja. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih i mera i urušavanja državnih interesa i verujem da ćemo uspeti.

Aleksandar Vučić, mamograf, opšta bolnica Leskovac, bolnica Leskovac
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

O napadu Kurtija

- Mi nikada u Beogradu nismo tražili sankcije ni protiv koga, čak ni protiv Prištine. Ozbiljne Vlade i ozbiljne države se tako ne ponašaju. Histeričan pristup svemu, svakoga dana izmišljanje novih afera "hodočasnici iz Novog Sada su u stvari delo Miloša Vučevića" i vi ne verujete kakve ludosti čitate, pri zdravoj pameti ne može neko tako da priča. Što se tiče napada od strane političkih protivnika, ne vidim ništa čudno... Sve što je loše za Srbiju, uvek dobro je za Kurtija, i one u Srbiji što su protiv nas. Slavili su Kurtija kao divnog čoveka, ubiše se Srbi na KiM da im objasne da nikada pod većim terorom prištinskog režima nisu živeli, ali nije vredelo... Njima je važno samo da Kurti svaki dan govori protiv mene.

- Osovina njihovog delovanja nije da se učini nešto za Srbiju već je njima je bitno da se učini nešto protiv Vučića, baš ih briga koliko su štete naneli Srbiji, vidite koliko su naslovnih strana dobili u Prištini. Kada ih pitate koji im je osnovni plan politike reći će da "čereče Vučića na Banjskoj". Niste našli drugu temu nego na Banjskoj. Na Kosovu i Metohiji? Ali šta da radite... Da ne pričamo o izrazima koji se koriste, ali sve to ljudi dobro vide. Samo čekam koji će im izgovor biti posle ovih izbora, samo čekajte da vidite... Dajte da prebrojavamo džakove tamo gde smo imali tri puta više kontrolora nego SNS, dajte tamo i gde smo imali pet puta više kontrolora. Pa dajte nam, desilo se, videli smo, ovaj je pogledao u nebo, a ovaj je pogledao popreko na bliže od 50 metara od biračkog mesta i to je definitivno odlučilo da oni ne dobiju izbore... Kao i što smo slušali u prethodnih 10 izbornih ciklusa, tako će da bude i ovaj put - poručio je predsednik Vučić.

Kakvu kamapnju očekuje, predsednik kaže:

- Mi ćemo da vodimo odgovornu politiku. Važne projkete za Srbiju. A kakvu će politiku drugi da vode - uvreda do uvrede, laž do laži. Početak kampanje, mi smo se ujedinili, i to tako što su se potukli oko mandata - rekao je Vučić.

O naslovnoj strani

Na pitanje da prokomentariše naslovnu stranu lista "Nova" na kojoj se navodi da Vučić iz očaja igra na Tomislava Nikolića i predsednika Zdrave Srbije Milana Stamatovića, on je rekao da su mu sa Glavnog odbora Srpske napredne stranke preneli da bi želeli da on bude nosilac liste, a ne Nikolić i Stamatović, za koje je rekao da su njegovi prijatelji.

- Ja se radujem da gospodin Stamatović bude zajedno sa nama i vidim to kao nešto izuzetno dobro za našu zemlju, a što se tiče Nikolića on je uvek sa nama. Što se očaja tiče, da sačekamo mi predvečerje pred slavu svetog Nikole, pa da vidimo ko će očajnički da izmišlja nove tužne priče i ponovo da plače kako su krivi ne znam ni ja, ko i šta, rekao je on.

Kada stiže oprema

- Kada sve završimo biće više od 50 miliona evra, možda i više od 60. Znam datume za Babušnicu, Nekgotin, 25. i 26. novembar, Vladičin, Han Vlasotince, magneti stižu brzo i u Čačak i Šabac. Napravili smo to da bude po celoj Srbiji. Ogromna stvar za građane. Najveći deo do kraja godine, a drugi deo u martu.

O putu preko Radan planine

- To je prirodno najkraća ruta ali put nikad niko nije ni hteo da napravi. Konačno krećemo da to radimo, posle 30, 40godina laži svih mogućih. Izvinjavam se što kasnimo, ali pokušaćemo da bude što pre.

mamograf, opšta bolnica Leskovac, bolnica Leskovac
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik se obratio zdravstvenim radnicima

Zaposleni u bolnici su predsednika dočekali aplauzom.

- Hvala na požrtvovanom radu. Nadam se da kada budemo zvršili bolnicu da će vambiti bolji uslovi, da ćete bolje da se osećate, da vas dodatno opremimo. Hvala mnogo što brinete o zdravlju Leskovčana. Oni koji budu obučeni za rad na mamografu da posebno brinu o ženama i da imate što manje posla - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić, mamograf, opšta bolnica Leskovac, bolnica Leskovac
foto: Printscreen/TV Pink

- Za ovakve stvari uvek moramo da imamo novac. Najveća briga mora da bude usmerena ka zdravlju. Svuda ćemo mamografe da obezbedimo, da to bude na dohvat ruke našim ženama i da im bude što bolje zdravlje. Ono što ste ovde mogli da vidite, nama u Vranju idu i dalje radovi u bolnici, to se radi na 19 mesta u Srbiji. Sve je prestalo da se radi 1987. sada na mnogo mesta po prvi put radimo ono što je prekinuto pre 35 godina. To je slučaj i u Prokuplju, a kako će tek da izgleda, biće čudesna - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić, mamograf, opšta bolnica Leskovac, bolnica Leskovac
foto: Printscreen/TV Pink

Obilazak bolnice

Predsednik Vučić je u razgovoru sa novinarima izjavio da u obnovu zdravstvenih ustanova u Leskovcu uloženo 4,6 milijardi i da od pedesetih godina ništa nije ulagano.

- Razumite da to sa parama ne ide lako, još izdražavamo - rekao je predsednik, dodajući da i dalje moraju da misle na prioritete Srbije, ali da je ovo ulaganje bilo neophodno.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

- Mamograf smo doneli pre roka, od 1. novembra bi trebalo sve da se namesti, da se obuče ljudi. Ovo je dobro što je 3D mamograf, 65 odsto više otkriva, najsavremeniji je - rekao je predsednik i dodao da će i ostali gradovi, koji nemaju, dobiti mamograf.

- Prvi put će od 25. - 26. imati i Babušnica, Negotin, Kladovo, Kuršumlija, Vladičin Han, imaće mnoga mesta. Dobiće Niš pokretni mamograf, to je važno. Kragujevac će dobiti i mamograf i magnet, kao i Niš. Snažno ojačavamo zdravstvo. U Barajevu smo za dan, od 25 pregledanih, 5-6 žena je imalo problem.

Mora da se ulaže u jug i istok Srbije

- Plata u Leskovcu je bila 269 evra pre 10 godina, danas je 550 evra, ispod proseka je Srbije. Moramo još mnogo toga da uložimo u Jablanički, Pčinjski, Nišavski, i u jug i u istok Srbije moramo da ulažemo još mnogo.

Okupljene je zanimalo i kada će biti puštene u prodaju karte sa fudbalsku utakmicu između Srbije i Bukarske koja će biti odigrana na novom stadionu u Leskovcu.

Predsednik je tu informaciju brzo dobio i rekao da će oko 10 dana pred utakmicu biće dostupne karte u ovom gradu.

Stižu i magnetne rezonance

- Sve stiže sad, u novembru i decembru i još jedan deo u martu. Kada stigne prvih 10 pa još 12, to su ogromne promene. Kada to promenimo, za Užice idu dva magneta, jedan sad, jedan u martu. Bor je sam kupio magnet, oni imaju para, borili smo se za to. Sada će dobiti Ćuprija - najavio je predsednik.

Aleksandar Vučić, mamograf, opšta bolnica Leskovac, bolnica Leskovac
foto: Printscreen/TV Pink

U Leskovcu je i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Program posete

Predviđeno je da predsednik Vučić u 11 sati poseti Opštu bolnicu Leskovac, kojoj će biti uručen mamograf.

U podne će biti sastanak sa predstavnicima kompanije "Aunde" i obilazak pogona fabrike, da bi u 12.40 bila održana ceremonija otvaranja fabrike "Aunde", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:46

Predsednik Vučić na otvaranju Prokopa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track