PREDSTAVLJENA POBEDNIČKA KOALICIJA OKO SNS-A: Kragujevac i Srbija ne smeju da stanu!
Foto: SNS

iZBORI

PREDSTAVLJENA POBEDNIČKA KOALICIJA OKO SNS-A: Kragujevac i Srbija ne smeju da stanu!

Politika -

Koalaciju, odnosno grupu ljudi, koja kao jedan stoji iza Srbije i iza Kragujevca na predstojećim izborima čine Srpska napredna stranka i partneri koji su već dugo sa nama PUPS, Pokret Snaga Srbije, Pokret socijalista, SDPS, Zdrava Srbija ali i Bolja Srbija, istakao je danas na konferenciji za medije član Predsedništa i poverenik GO Srpske napredne stranke Nikola Dašić.

Najveće iznenađenje na lokalnoj političkoj sceni, svakako je Ivica Samailović, iz Odborničke grupe Zajedno za Šumadiju, POKS, najbliži i dugogodišnji saradnik bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića.

SNS Kragujevac
foto: SNS

- Svi mi stojimo iza jednog veoma važnog slogana - Kragujevac ne sme da stane. Srbija ne sme da stane - poručio je Dašić.

- U ovom trenutku kada mnogi pozivaju upravo na zaustavljanje kompletne Srbije, mi Kragujevčani i upravo ovi ljudi koji stoje ovde zajedno sa nama, tvrdimo da Srbija i Kragujevac neće da stanu. Neće da stane ni severna obilaznica, ni mnogo drugih projekata u Kragujevcu kao što nije stao ni projekat gasifikacije Energetike ili Palate pravde. Neće da stanu ni projekti za nove trgove, a ni svi oni projekti o kojima ćemo pričati u budućnosti. Stojimo svi kao jedan iza politike Aleksandra Vučića i svega što nam je kao jedan od najvećih državnika u istoriji Srbije doneo u ovaj grad - kazao je Nikola Dašić poželevši doborodošlicu Ivici Samailoviću u pobednički tim za Kragujevac.

- Bolja Srbija danas pristupa pobedničkom timu u Kragujevcu koji sprovodi državotvornu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića. Mi moramo da stanemo u odbranu srpskih interesa. Ne želim da stojim po strani i da kritikujem. Interes je danas odbrana Srbije - istakao je Ivica Samailović.

SNS Kragujevac
foto: SNS

On je podsetio građane Kragujevca, Šumadije i Srbije da su zahvaljujući upravo takvoj državotovornoj politici i u gradu Kragujevcu realizovani brojni kapitalni projekti. Izgrađena je Palata pravde, završen objekat Centara izvrnosti, Državni data centar, stotine stanova za profesore Univerziteta, blizu hiljadu stanova na Deninom brdu za pripadnike službi bezbednosti.

Takođe, zahvaljujući angažovanju gradonačelnika Kragujevca i njegovog tima, asfaltirano je preko 300 kilometara ulica u prigradskom i seoskom području, u toku je relaizacija nacionalnog projekta Čista Srbija u okviru kojeg Kragujevac dobija 360 km nove kanalizacione infrastrukture, urađeno na desetine dečijih igrališta i sportskih terena.

SNS Kragujevac
foto: SNS

- Uz svo poštovanje prema Veroljubu Stevanoviću, nismo mogli da se složimo oko nekoliko stvari. Stranke koje predstavljaju taj blok nisu državotvorne, jasno i glasno su se mnogo puta izjasnile da ako pobede na izborima zarad šačice nekih stvari priznali bi Kosovo i Metohiju, uveli bi Albance u Evropsku uniju, ali i sankcije Ruskoj Federaciji. Nama je Srbija na prvom mestu. Bez Srbije nema života pa ni grada Kragujevca. Državotvorna politika, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, ide ka apsolutnoj pobedi na republičkim i lokalnim izborima - poručio je Samailović i dodao:

- Odluka koju sam doneo bila je teška za mene, ali ne želim da dajem legitimitet onima koji bi sutra rasprodali našu zemlju kao i Kosovo i Metohiju.

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track