ODLIČNI REZULTATI SRBIJE! Vučić sa predstavnicima MMF-a: "O tome svedoče i devizne rezerve" (VIDEO)
Foto: Milos Tesic/ATAImages

andrićev venac

ODLIČNI REZULTATI SRBIJE! Vučić sa predstavnicima MMF-a: "O tome svedoče i devizne rezerve" (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Sastanak je održan u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Misija MMF-a boravi u Srbiji od 19. do 31. oktobra u okviru drugog razmatranja stendbaj aranžmana.

1 / 8 Foto: Milos Tesic/ATAImages

O fiskalnoj, monetarnoj i energetskoj stabilnosti

Predsednik je razgovarao danas sa predstavnicima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o fiskalnoj, monetarnoj i energetskoj stabilnosti, saopštila je pres služba.

Donal Mekgetigan, šef Misije MMF-a koja završava dvonedeljnu posetu, rekao je da je Srbija postigla odlične rezultate, strogo poštujući preporuke MMF-a i sprovodeći ciljeve, definisane aranžmanom sa tom institucijom.

O tome, kako je rekao, svedoče rekordne devizne rezerve, dobri rezultati fiskalne politike, visok priliv direktnih stranih investicija, kao i podaci sa tržišta rada o snažnom rastu zaposlenosti.

On je naglasio da je Srbija pravovremeno reagovala adekvatnim ekonomskim merama na inflatorne pritiske i dodao da su očekivanja MMF-a da stopa inflacije na kraju godine bude na nivou ili niža od osam odsto.

Govoreći o reformi državnih i javnih preduzeća, predstavnici MMF-a pozdravili su korake, preduzete u cilju transformisanje i stabilizacije Elektroprivrede Srbije (EPS) i ukazali na neophodnost ubrzanja restrukturiranja državnih preduzeća.

00:41

Sastanak predsednika Srbije delegacijom MMF-a

Vučić je zahvalio na oceni da Srbija odgovorno sprovodi program, dogovoren sa MMF-om. On je istakao da je sačuvana makroekonomska stabilnost, kao i dobro poslovno okruženje i dodao da je Srbija, uprkos brojnim izazovima na globalnom tržištu, uspela da očuva ekonomiju, pa čak i da je dodatno ojača.

Odbor direktora MMF-a, na kojem će biti usvojen zaključak o uspešnosti druge revizije aranžmana, zasedaće 21. decembra.

S misijom MMF koju predvodi Donal Mekgetigan danas razgovara i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track