LAŽNE INFORMACIJE NA SAJTU TZV. KOSOVSKOG MINISTARSTVA! Dačić : Priština će pre da otvori ambasadu na Mesecu, nego u Beogradu!
Foto: Printscreen/VideoPlus

PODLO

LAŽNE INFORMACIJE NA SAJTU TZV. KOSOVSKOG MINISTARSTVA! Dačić : Priština će pre da otvori ambasadu na Mesecu, nego u Beogradu!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić, oglasio se povodom sajta tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, gde je Srbija prikazana kao jedna od država koje imaju diplomatske odnose sa Prištinom.

- Povodom brutalne laži objavljene na sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, na kojem se, u rubrici „ambasade“, navodi i Republika Srbija, moram da istaknem da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti - navedeno je u Dačićevom saopštenju.

Lažne informacije
foto: Foto: Tzv. ministarstvo spoljnih poslova Kosova

Lažna država Kosovo nije jedna od država sa akreditacijom.

- U Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti - dodao je.

Lažne informacije
foto: Foto: Tzv. ministarstvo spoljnih poslova Kosova

Podseća da oficiri za vezu, koji se nalaze na adresi na kojoj se nalazi navodna "ambasada" tzv. Kosova u Beogradu, nemaju diplomatski autoritet.

- Beograd i Priština su tokom tehničkog dijaloga, koji se vodi od 2008. godine, dogovorili upućivanje oficira za vezu, koji se fizički nalaze u prostorijama delegacija EU u Beogradu, odnosno Prištini. Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora. Nikada nije bilo govora o otvaranju bilo kakvih ambasada ili davanju nadležnosti koje imaju ambasade - piše u saopštenju i dodaje se:

- I da se nadovežem na ovaj naučno-fantastični duh iz Prištine, želim da im poručim da će pre da otvore ambasadu na Mesecu nego u Beogradu - zaključio je Dačić.

Kurir.rs

Bonus video:

01:33

Dačić odbio da se fotografiše u Tirani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track