STANO DEMANTOVAO LAŽNE PRIŠTINSKE TVRDNJE! Predlog EU za formiranje ZSO nikada nije objavljen!
Foto: Printscreen/Youtube

portparol eu

STANO DEMANTOVAO LAŽNE PRIŠTINSKE TVRDNJE! Predlog EU za formiranje ZSO nikada nije objavljen!

Politika -

Portparol Evropske unije Peter Stano, povodom objavljivanja nacrta ZSO od strane bivšeg šefa tzv. Kosovske informativne agencije Burima Ramadanija, za koji tvrdi da je nacrt koji je pripremila EU, kazao je da ne zna ko je Ramadani, i da ne vidi razlog da komentariše bilo šta što on tvrdi ili objavljuje, prenosi Euraktiv.

Stano ističe da predlog EU o ZSO nije javno objavljen, jer su diplomatski napori u toku.

- Predstavljen je novi izbalansirani evropski predlog Zajednice i o njemu su razgovarale obe strane. Međutim, predlog EU nije javno objavljen jer su diplomatski napori u toku. Nikada ne prenosimo zvanične dokumente o kojima se razgovara i očekujemo isto od partnera, jer je normalna praksa u međunarodnom posredovanju da se proces vodi u poverljivosti - rekao je Stano, dodajući da je dugogodišnja politika Komisije da ne komentariše informacije o navodnim curenjima.

Bivši šef tzv. Kosovske informativne agencije Burim Ramadani objavio je nacrt statuta ZSO koji je, kako je naveo, pripremila Evropska unija.

Prema njegovim rečima, na osnovu onoga što je pročitao, Priština treba da dobije "nešto veliko zauzvrat ako sprovede dogovoreno iz Nacrta".

Kurir.rs/Euraktiv/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja