KURTIJEV CILJ JE ZADRŽATI OKUPACIJU NA SEVERU KiM! Petković se oglasio povodom odbijanja zahteva za smenu lažnih gradonačelnika
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

KANCELARIJA ZA KIM

KURTIJEV CILJ JE ZADRŽATI OKUPACIJU NA SEVERU KiM! Petković se oglasio povodom odbijanja zahteva za smenu lažnih gradonačelnika

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković kaže da to što su albanski predstavnici u četiri opštine na severu odbili da prime zahteve građana o smeni gradonačelnika, predstavlja ništa drugo do nastavak terora nad srpskim narodom i jasno pokazuje da se Aljbin Kurti sve vreme služio trikovima, u namerama da obmane EU, ali i da zaustavi proces smene nelegitimnih albanskih lokalnih organa vlasti na severu, prenosi Kosovo Online.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Petković je naveo da su danas vlasti u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, jasno pokazale da ih ne zanima nikakva deeskalacija i normalizacija situacije u četiri opštine na severu KiM, što je jedan od glavnih zahteva Beograda, ali i EU, već da je njegova namera nastavak terora nad srpskim narodom.

- Upravo u tome leži razlog zbog čega su danas albanski predstavnici u opštinama u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu odbili da prime obrazloženu građansku inicijativu za smenu lažnih i nelegitimnih gradonačelnika, a koju su građani podneli striktno poštujući administrativno uputstvo koje je izradila sama Priština. Dodatno, građane koji su u prostorijama opštine Zvečan, u naselju Lipa, pokušali da ovu obrazloženu inicijativu uruče takozvanom predsedavajućem Skupštine opštine, policija je ispitivala, pretresala i legitimisala duži vremenski period, sa jasnim ciljem zastrašivanja, ne bi li odustali od svojih zahteva - istakao je Petković.

Dodaje da sve ovo govori u prilog činjenici da Kurti, ne samo da krši sva prava Srba na KiM, već krši i sopstvene propise koje donosi kada je potrebno dodatno obespraviti i maltretirati srpski narod i južno i severno od Ibra.

- Kurtijev cilj je jasan - na vlasti zadržati lažne gradonačelnike i okupacione gaulajtere koji su izabrani mimo volje većinskog srpskog naroda na KiM, sa 13 glasova Srba i 3,5 odsto albanskih glasova sa severa. Sa takvim nepostojećim legitimitetom, lažni gradonačelnici donose brojne antisrpske odluke i kaznene mere na uštrb našeg naroda, sa ciljem nastavka terora i progona Srba sa njihovih vekovnih ognjišta, zbog čega se i dalje grčevito drže fotelja kako bi se održali na vlasti mimo svih procedura, osnova i normi - zaključio je Petković.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track