VUČIĆ O POLITIČKIM PROTIVNICIMA: Oštar sam ali pravičan i precizan, nije negativna kampanja, moram da donosim teške odluke
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

intervju predsednika srbije

VUČIĆ O POLITIČKIM PROTIVNICIMA: Oštar sam ali pravičan i precizan, nije negativna kampanja, moram da donosim teške odluke

Politika -

Prema njegovim rečima, oni koji su vlast u državi moraju da donose teške odluke, ne ono što se ljudima sviđa. Lepo je vikati na ulici - hoću ovo, neću ono"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prema političkim protivnicima "oštar, ali pravičan i precizan", navodeći da ne misli da je ono što je govorio o njiima negativna kampanja, "nego prava, poštena i fer".

"Nisam izmišljao 'Jovanjice', samo činjenice. I kad govorite o 619 milona evra, nisam to ja izmislio, sam je prijavio novac", rekao je Vučić u intervjuu za list Politika, koji je nosilac izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Na konstataciju da su svi protiv prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma i da se čini da je samo on za, Vučiće je odgovorio: "Ja nisam 'za', ali ne mogu da kažem da sam protiv, uz navedene ograde, zato što sam dovoljno odgovoran i ozbiljan kao lider zemlje".

"Da Srbiju ne suočim s najtežim udarcima, pošto znam posledice, a oni bi onda govorili da smo mi krivi zato što nema dovoljno visokih plata i penzija i sve drugog", dodao je Vučić.

"Znate, nije bio lud Hajdar Alijev kada 1994. godine nije želeo da prizna da je ostao bez 20 odsto teritorije, pa je priznao, jer je znao da bi ostao i bez 30 odsto da to tada nije uradio. Nikad nije priznao formalno, odnosno de jure, ali je u tom trenutku radio najbolje moguće za Azerbejdžan", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, oni koji su vlast u državi moraju da donose teške odluke, ne ono što se ljudima sviđa. Lepo je vikati na ulici - hoću ovo, neću ono".

On je rekao da mu je, u neku ruku, drago što su svi rekli da su protiv francusko-nemačkog sporazum, jer će na to da ih podseti posle izbora.

"Ali biće ih baš briga, isto kao što su prošle godine govorilli da su protiv sankcija Rusiji, a dan posle, 4. aprila, da treba odmah uvesti sankcije Rusiji", naveo je Vučić.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:32

Novi Sad, Predizborni skup liste Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track