PETAR PETKOVIĆ: Današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa KiM
Foto: Printscreen/TV Pink

PETAR PETKOVIĆ: Današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa KiM

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je nakon što je tzv. Kosovska agencija za privatizaciju, uz asistenciju policije, zaplenila kompleks "Rajska banja", da je Priština na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosmeta i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu.

Petković je istakao da "politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", a da posebno to vole da rade na naše velike nacionalne i verske praznike.

"Tako su i danas, na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks 'Rajska banja', u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana", naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je Srbima na ovaj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost.

"Osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu", naveo je Petković.

On napominje da je Priština i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosmeta i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks "Rajska banja" jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova.

"Granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje, i jasno je da je današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije", istakao je Petković dodajući da će i o ovom napadu informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine.

Kurir.rs/Kosovo-online

Preneo: R.J.

Bonus video:

02:51

Veliki broj vernika u Čačku danas slavi Svetog Nikolu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track