POKRET SOCIJALISTA O IZJAVI PONOŠA: Njegova retorika podseća na retoriku onih koji su pravili NDH
Foto: screenshot Tanjug

POKRET SOCIJALISTA O IZJAVI PONOŠA: Njegova retorika podseća na retoriku onih koji su pravili NDH

Politika -

Pokret socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, oglasio se zbog sramne izjave Zdravka Ponoša, koji odobrava nasilje nad Miladinom Kovačevićem.

"Hrvatski državljanin Zdravko Ponoš uništio je srpsku vojsku i srpsko naoružanje, a da je uspeo da se dočepa vlasti jasno je da najstariji sugrađani ne bi imali više nikakva prava u društvu i državi koju su podigli i sagradili. Ovaj zao i opasan čovek sa hrvatskim pasošem ne samo da je opravdao nasilje svojih pristalica nad gospodinom Miladinom Kovačevićem, već je otišao korak dalje i priznao da za Đilas-Šolak listu najstariji sugrađani nemaju vrednost, da to nisu ljudi i da ne treba da učestvuju u srpskom društvu", navodi se u saopštenju u kome se dodaje:

"Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin čvrsto stoji uz najstarije sugrađane koji su podržali listu 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane'. Za razliku od Ponoša, naši očevi i majke nemaju rezervnu domovinu, imaju samo svoju Srbiju i neće njih terati u staračke domove državljani Hrvatske. Ovo što je sinoć doživeo gospodin Kovačević od divljaka sa Đilas-Šolak liste veoma je opasno, ali je izjava Zdravka Ponoša koji bi da ukida prava najstarijim Srbima i da ih zatvara u staračke domove još opasnija, samo ne znamo gde su sada borci za ljudska prava da štite penzionere od Zdravka Ponoša, zašto ćute"?

Na kraju, iz Pokreta socijalista zaključuju:

"Ponoševa izjava veoma podseća na izjave onih koji su pravili NDH, a mi u slučajnosti baš i ne verujemo".

Bonus video:

01:10

ŠTA TAČNO PODRAZUMEVA STRANKA NARODNI POKRET?! Matović analizira: Cilj nastajanja toga je konkretan i izuzetno koristan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track