VAŽNOST USVAJANJA REZOLUCIJE O UZBUNJIVAČIMA U UN: Radomirović: Srbija je svetski lider u oblasti zaštite uzbunjivača
Foto: beta Anđelko Vasiljević

pozitivno

VAŽNOST USVAJANJA REZOLUCIJE O UZBUNJIVAČIMA U UN: Radomirović: Srbija je svetski lider u oblasti zaštite uzbunjivača

Politika -

Osnivač i glavni urednik portala Pištaljka Vladimir Radomirović istakao je za Kurir ogromnu važnost usvajanja prve rezolucije o zaštiti uzbunjivača koja je usvojena u UN upravo na inicijativu Pištaljke.

- Usvajanje ove rezolucije pokazuje kakav je međunarodni položaj Srbije s jedne strane, koja je jedna od retkih zemalja u svetu koja može da razgovara sa svima u svetu i da se njen glas čuje i s druge strane pokazuje da je Srbija svetski lider u oblasti zaštite uzbunjivača. Zajedno, delegacija Pištaljke i predstavnici Ministarstva pravde, uspeli smo da se izborimo da u tekst rezolucije uđu najbolji standardi iz našeg zakona, npr. da se ne ispituju motivi uzbunjivača, da može da bira da li će izvršiti spoljašnje ili unutrašnje uzbunjivanje, kao i da imaju pravo na besplatnu pravnu pomoć od stručlnjaka van državnog sektora, što je ono što i mi radimo godinama - istakao je Radomirović.

UN, Ujedinjene Nacije
foto: Shutterstock

Ukazao je i da su sve vreme imali podrškuu kolega iz Amerike, te da su za rezoluciju dobili podršku kao sponzori i od strane EU, Norveške, Rusije, Saudijske Arabije, Tajlanda...

Bonus video:

04:51

Novinar iz Podgorice otkrio kako su policajci i kriminalci u vezi sa ženom sa FOTOGRAFIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track