PEVAČICA POSVAĐALA POLITIČARE: Milica Đurđević Stamenkovski i Aleksandar Marton sukobili se zbog Selme Bajrami
Foto: Zorana Jevtić, Beta/Milan Obradović

žustra rasprava

PEVAČICA POSVAĐALA POLITIČARE: Milica Đurđević Stamenkovski i Aleksandar Marton sukobili se zbog Selme Bajrami

Politika -

Pevačici Selmi Bajrami iz BiH zabranjen je ulazak u Srbiju jer je na jednom nastupu "ponosno pokazivala simbol Velike Albanije".

Time je pokrenuto pitanje koje je bilo uzrok rasprave predsednice stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski i Aleksandra Martona iz Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su gostovali na TV Prva.

- To je kao kada biste došli kod domaćina u kuću i vređali ga. Da ne govorim koji je to stepen nepoštovanja. Ovde govorimo o fenomenu javnih ličnosti koje su izgradile karijere u Srbiji, ovde su pokušali da steknu popularnost, a kada malo zamaknu oni misle da mi nemamo internet i da će se takvi komentari tolerisati - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Marton se saglasio da potez Selme Bajrami jeste za osudu, ali da država ima preča pitanja od ovoga.

- Ovo nije usamljen slučaj. Pojave nacionalizma, pa i fašizma ima na sve strane. Umesto da se bavimo modernim tehnologijama, mi se bavimo nacionalizmom. To ni za koga nije dobro. Umesto da razmišljamo o tome da nam mladi ostanu ovde, mi razmišljamo o tome ko je kakav znak pokazao. To jeste za osudu, ali bojim se da je ova vlast pomalo licemerna - rekao je Marton i dodao:

- Da li smatrate da Baji Malom Knindži treba zabraniti ulaz u Bosnu i Hercegovinu? - upitao je svoju sagovornicu.

- Koliko ja znam, on peva u Republici Srpskoj. Bilo bi problematično, po mom mišljenju, da peva u Zagrebu, ali on peva tamo gde se njegova muzika ceni. Selma ako želi simbol Velike Albanije, neka peva u Tirani, a ne u Beogradu - odgovorila je, na šta je Marton odbrusio:

- A mislite da u Novom Pazaru ne vređaju pesme Baje Malog Knindže? Mi političke elite smo tu bitni, da stvari nazivamo pravim imenima. Ako imamo šovinizam, da ga jasno osudimo i da kažemo da je to odvratno i to što peva Baja Mali Knindža, a i Tompson - zaključio je Marton.

Kurir.rs/TV Prva/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

00:15

Selma Barjami ponovo provocira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track