GAZDA JEZDA PREVARIO CEO EKVADOR! Uporedili ga da DŽEJMS BONDOM, a onda je otkrio da je sve izmislio! A ovo je ČUDOTVORNI IZUM!
Foto: Printscreen/YouTube

DRUGI DEO!

GAZDA JEZDA PREVARIO CEO EKVADOR! Uporedili ga da DŽEJMS BONDOM, a onda je otkrio da je sve izmislio! A ovo je ČUDOTVORNI IZUM!

Politika -

Dobrotvor, ili prevarant, a možda i fizičar!? Kako je odmicao razgovor sa Jezdimirom Vasiljevićem u Kitu, prestonici Ekvadora, šok gledalaca bio je veći. U drugom segmentu intervjua, koja je objavila nekadašnja novinarka Studija B Branislava Milunov, Jezdimir Vasiljević je objasnio kako namerava da vrati pare štedišama njegove banke "Jugoskandik". Počeo je sa fizikom, a završio pričom o tajnom agentu Džejmsu Bondu.

Podsetimo, posle intervjua koji je te 1995. uradio glavni urednik Studija B Milorad Roganović, veo tajne o Jezdi postao je još neprozirniji. U prvom delu (čitajte OVDE) cela Srbija ostala je u šoku, kada je Vasiljević izjavio da je za nekoliko generala spremao državni udar, koji nije uspeo. Vasiljević je potom obrazložio svoj projekat "zatvorenog strujnog kola", dok je na kraju ovog dela intervjua Roganović napomenuo da je Vasiljevič bio magistar fizike.

Gazda Jezda, Jezdimir Vasiljević
foto: screenshot Youtube

Jezda je u Ekvadoru otvorio firmu "Kompresa" i naveo da će od globalne zarade ove kompanije vratiti novac štedišama. "Novi uređaj koji je Vasiljević zastupa, ili ga je izumeo, je projekat zatvorenog strujnog kola. Rok da izum zaživi bio je, kako je Vasiljević rekao, najkasnije do kraja iduće (1996) godine!

U Jugoslaviji ste pokušali da menjate zakone ekonomije, ovde pokušavate da menjate zakone fizike. Uhvatili ste se nečega što se zove zatvoreno strujno kolo, deluje čudno, ali radi?

- Ne radi se o perpetuumobilu snage jer ne postoji. Ovde se radi o konvencijalnom generatoru. Spajanjem 4 konvencijalna generatora dobija se duže magnetno polje. Ne ide se na volumen po visini, već na dužini magnetnog polja. Koristi se točak koji ima svoju proporciju i dimenzije. Određene proporcije visine i težine u odnosu na visinu i težinu rotora generatora. Koristi se njegova centrifugalna snaga i tako se eksploatiše višak energije. Centrifugalna snaga je uvek postojala, ali se malo eksploatisala. Proizvodnjom jednog elektronskog uređaja, od strane Micubišija, i programom iz Hjustona, koji se zove "kontrola frekvencije", kontroliše se frekvencija, dakle brzina i obrtaji točka, održava se konstantno na 1.800 obrtaja sa mnogo nižom voltažom i amperažom nego do sada. Tako da se dobija višak energije 1 prema 2. Primera radi, ako motor koji tera 160 kilovata, može se eksploatisati 20 kilovata, i tako u nedogled - naveo je Vasiljević. Proizvodi snagu, ali nema tu nikakve magija. Točak koji je 100 kg težak i koji ide 1.800 obrtaja, jednom kada dobije inerciju i održava se elektronskim uređajem, njemu je potrebno manje snage da bi se održao nego u startu. Tako da nema tu nikakvih čuda, Ne obara se nikakav zakon fizike, veće se samo eksploatišu fizičke snage.

Milorad Roganović
Milorad Roganović foto: screenshot Youtube

Roganović dodao da su lokalne novina uporedile Jezdu sa tajnim agentom 007, pa ga je upitao o tome.

Kad sam došao ovde u Ekvador da vas potražim, u novinama se pojavio tekst o Džemsu Bondu gde ste vi glasni junak?

- Priču sam napisao ja, jer 90 posto laika u svetu radije bi poverovalo u magiju i čuda, nego u istinu.

U toj priči u novinama pojavila se teza da ovo, što gospodin Vasiljević i njegova firma Kompresa, pokušava da urade u celom svet radi, ali tu piše da je to ukrala grupa ruskih Jevreja i dala Mosadu, a oni vama?

Gazda Jezda, Jezdimir Vasiljević, Milorad Roganović
foto: screenshot Youtube, EPA/HARVEY WILSON / MARINETRAFFIC.CO, Shutterstock

- Priču nije tačna. Ali pustio sam da bih privukao pažnju i dao projektu izvesnu težinu. Od tog dana interesovanje je postalo veliko. Jer svuda u svetu vole da veruju da je to u nekim tajnim institutima rađeno. Ja volim malo da se igram i misterijom. Važno je da projekat postoji i radi. A ko je autor - ja ili službe, ili tajni instituti. E to ostavljam za legendu.

Otkud Jezdimir Vasiljević umešan u projekat iz oblasti fizike?

- Ja sam davno tamo bio,. Pitam se šta drugi rade u fizici kad nisu ništa bolje smislili...

Nastaviće se...

Ko je bio Gazda Jezda

Dobrotvor i čovek koji brine o najsiromašnijima, ili jedan od najvećih prevarata svih vremena na Balkanu! Kada se 1991. u javnosti pročulo za Jezdimira Vasiljevića i njegovu "Jugoskandik banku", koja je davala daleko veće kamate od svih zapadnih banaka, već tada je sve bilo misterija. Posle nekoliko godina rada Vasiljević beži iz Savezne Republike Jugoslavije i gubi mu se svaki trag. Ali, odjednom 1995. godine pojavio se na NTV Studio B. Posle intervjua koji je te 1995. uradio čuveni novinar Milorad Roganović, tada glavni urednik Studija B, misterija o Jezdi postala je još veća. Cela Srbija ostala je u šoku, kada je Vasiljević izjavio da je za nekoliko generala spremao državni udar, koji nije uspeo.

Jezdimir Vasiljević - gazda Jezda Eksluziva sa Ekvadora - prvi deo

Nekadašnja novinarka Branislava Milunov rešila je da objavi intervju sa Vasiljevićem u 6 nastavaka, ona je u svom postu objasnila motive.

Godinama čuvam te VHS kasete sa snimcima iz Studija B. Jednu baš ne diram jer piše Top gun...šta će mi, znam film napamet. Al kad sam davala Marijan Zivanovic neke kasete da mi prebaci na cd dadoh i ovu. Zove me Maki, pita jel znaš šta imaš ovde? Rogana i Jezdu. Baš tako je rekao. Jedva sam čekala da vidim snimak koji je, kada je emitovan, bio čista ekskluziva, a bogme je i danas posle toliko godina. Volela bih da i Milorad Roganović i Dragan M. Kojadinovic i svi koji se sećaju detalja dopišu. Kada je Jezdimir Vasiljević napustio Jugoslaviju marta 1993. sve do Budimpešte pratio ga je novinar Slobodan Boban Orlić. Posle nekog vremena gazda Jezda se smestio na Ekvadoru i onda pozvao Studio B da dođe u Kito i uradi sa njim intervju. Tog zadatka prihvatio se Rogan i sećam se priče da su samo njega pretresli na granici i uzeli mu sav novac koji dobio za put. Tako da je u Kito otišao bez kinte ali je zato tamo dočekan kao kralj. Jezda ga je čekao na pisti sve sa svojom svitom i Rogan je bio njegov gost skoro mesec dana. I onda su seli i pričali. Ja sam ceo razgovor tj snimak podelila u 6 priča pa evo nastavka u četvrtak. U ovih deset minuta Jezda govori o svojoj ulozi u pokušaju svrgavanja Slobodana Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track