VLADIMIR ORLIĆ ZA KURIR TV: Jel vam to demokratija? Da Kurti postavi limene kontejnere i kaže dođi sad da glasaš na mojim izborima
Foto: Kurir televizija

kurir tv

VLADIMIR ORLIĆ ZA KURIR TV: Jel vam to demokratija? Da Kurti postavi limene kontejnere i kaže dođi sad da glasaš na mojim izborima

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je za 6. februar konstitutivnu sednicu parlamenta, na kojoj je prva tačka potvrđivanje mandata novih narodnih poslanika.

O budućoj Skuštini, poslanicima, izborima, kao i zabrani dinara na Kosovu i Metohiji - sa našim današnjim gostom Vladimirom Orliće, predsednikom Narodne Skupštine Republike Srbije

- Kurti nastavlja svoj teror nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i to je jasno svima. Pitanje je samo da li će neko tome da pristupa onako kao treba ili će sa time da kalkuliše i pravi neke političke manevere. To ste nažalost mogli da vidite i kod stranaca, ali i kod nekih ovde - rekao je Orlić i dodao:

Vladimir Orlić
foto: Kurir televizija

- Oni samo gledaju da napadnu Aleksandra Vučića i Srbiju, a ovom zlikovcu opraštaju. Na osnovu toga možete videti šta ko misli o Kurtiju. Neće da se izjasne o zabrani dinara, nego će to da iskorista za napad na samu Srbiju. Svima je jasno koje glavni krivac i ko je generator svih problema. Ako to ne vidite treba da budete ili udaljeni od svake logike ili bezobrazni.

Konstatovao je da se borba za Kosovo i Metohiju vodi u kako kaže uslovima gorim od nemogućih:

- Na diplomatskom planu se stalno radi. Jasno vam je da su jedini koju tu nešto rade samo predsednik Vučić i naša vlada. Neko drugi ne bi ni pokušao da se bori u ovakvim uslovima koji su za nas gori od nemogućih. Neke stvari smo i uspeli da izborimo i u takvim uslovima. Samo da vas podsetim da je više od 20 država, 28 njih je povuklo priznanje koje je dalo za tzv. nezavisno Kosovo. Srpski narod na Kosovu i Metohiji daje plebiscitarnu podršku predsedniku Srbije.

Vladimir Orlić
foto: Kurir televizija

Razlog Kurtijevog ponašanja vidi u apsolutnoj toleranciji za njegove poteze:

- Kurti se ponaša komotno jer je zaključio da mu prolazi sve. Vidite da iz dana u da smišlja šta će da uradi srpskom naroadu i da to svaki put bude užasnije od prethodnog puta. Iz međunarodne zajednice stignu neke preporuke, kao sad o zabrani dinara i on ih odbije. Onda se pitamo hoćete li da uradite nešto konkretnije. Ovako se ništa neće promeniti - kaže Orlić i dodaje:

- Naš jasan stav, koji je i u ustavu Republike Srbije i koji predsednik Srbije otvoreno govori svima i Šolcu i Makronu i sada Lajčaku jeste da nema priznanja nezavisnog Kosova. Mi smo uspeli neke stvari da promenimo jer sada je tema normalizacija, a priznanje nije tema. Neko će da kaže to nije velika razlika. Ja mislim da je to ogromna razlika. Za nas to nije priznanje ni de fakto ni de jure i to nikada nećete dobiti od nas dok se mi pitamo. Za nas je Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje, tako stoji u ustavi i mi ćemo naš ustav da poštujemo.

Vladimir Orlić
foto: Kurir televizija

Ocenio je da je cinično dovoditi Kurtija u bilo kakvu vezu sa demokratijom:

- Njima je vrhunac demokratije kad Kurti postavi limene kontejnere i kaže dođi da glasaš na mojim izborima. Jel vam to demokratija?

Komentarisao je reakciju dela opozicije na zakazivanje sednice parlamenta z 6. februar:

- Sednica je zakazana za naredni utorak na grdno negodovanje i neskrivenih očaj iz bivšeg režima. Pitaju se su kako mi možemo da zakažemo sednicu parlamenta, a da evropski parlament još nije doneo ne znam kakvu rezoluciju o ne znam čemu. To vam je još jeda u nizu dokaza kako ti ljudi zamišljaju svoju državu i kako bi je vodili kad bi im se ukazala prilika. Oni misle da će Fon Kramon da zakazuje sednicu skupštine Srbije. Da će to da rade Grošej, Šenek, Šider, Picula i onaj iz HDZ-a. Kad kažu da će da opstruiraju verovatno misle da će da vrište, tuku, da skaču na klupe kao što su i ranije radile. Time neće postići ništa. Narodna volja je svetinja i nju niko ne može da gazi.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

16:34

KURTI BACAO DIMNE BOMBE U PRIŠTINSKI PARLAMENT Stručnjaci za Kurir TV: Evo zašto kupuje vozila za razbijanje demonstracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track