VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADORIMA KVINTE I ŠEFOM DELEGACIJE EU Kabinet predsednika posle sastanka:Svaka formalna reč bila bi suvišna
Foto: Damir Dervišagić

VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADORIMA KVINTE I ŠEFOM DELEGACIJE EU Kabinet predsednika posle sastanka:Svaka formalna reč bila bi suvišna

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, a tema razgovora bila je sporna Uredba Centralne banke tzv. Kosova, koja propisuje zabranu korišćenja srpskog dinara.

1 / 14 Foto: Damir Dervišagić

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, te ambasadori Francuske Pjer Košar, Italije Luka Gori, Velike Britanije Edvard Ferguson, Nemačke Anke Konrad i predstavnik Ambasade SAD u Beogradu.

Sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, kao i direktor Banke Poštanske štedionice Bojan Kekić.

Iz Kabineta predsednika Republike saopšteno je da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka.

"Svaka formalna reč bila bi suvišna", navode u saopštenju.

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi rekao je ranije danas da kaznene mere povezane sa primenom Uredbe Centralne banke neće početi od sutra, odnosno od 1. februara i da CBK u saradnji sa Narodnom bankom Srbije treba da pronađe prikladan mehanizam za obezbeđenje transfera i donacija koje Srbija želi da pošalje građanima srpske zajednice na KiM.

Kurir.rs/Kosovo Online

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track