PRESUDA U PRIŠTINI: Duško Arsić nije hteo da proda zemlju Albancima, sada je osuđen na 13 godina robije zbog "ratnih zločina"!
Foto: Foto: RTS

NEPRAVDA

PRESUDA U PRIŠTINI: Duško Arsić nije hteo da proda zemlju Albancima, sada je osuđen na 13 godina robije zbog "ratnih zločina"!

Politika -

Duško Arsić iz Matičana kod Prištine osuđen je danas prvostepeno na 13 godina zatvora zbog navodno počinjenog ratnog zločina tokom 1999. godine, prenosi RTS.

Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini sastavljeno od troje Albanaca saopštilo je da je tokom procesa potvrđeno da je Arsić počinio krivično delo za koje je optužen.

U predmetu protiv Arsića, tužilac Adem Dema je u završnoj reči istakao da je iz izvedenih dokaza utvrđeno da je optuženi izvršio krivično delo sa umišljajem u saizvršilaštvu.

Dušku Arsiću se na teret stavlja zločin protiv civilnog stanovništva, da je tokom ratnog perioda na KiM, od januara do juna 1999. godine, učestvovao u navodnom raseljavanju i pljačkanju imovine albanskog stanovništva.

Advokat Nebojša Vlajić, branilac optuženog Arsića je prethodno tražio oslobađajuću presudu, navodeći da Albanac koji je prijavio Arsića nije oštećen, jer prema njemu nije učinjen ratni zločin.

Arsić je prijavljen da je navodno počinio ratni zločin nakon što nije hteo da proda zemlju Albancima koji su mu je prethodno uzurpirali i falsifikovanim dokumentima prevele na svoje ime.

Kurir.rs/RTS/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

01:45

HRVATSKA I PRIŠTINA PRIMENJUJU ISTE MEHANIZME PROTIV SRBA! Profesor bezbednosti: Hapse ljude zbog objava na Fejsbuku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja