Đilas: Predstavljam program, a ne kandidaturu

Kragujevac

Đilas: Predstavljam program, a ne kandidaturu

Politika -
To nije zvanična kandidatura, jer očekujem stav Odbora kojima sam predstavio politički program, rekao je potpredsednik DS

KRAGUJEVAC - Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da je danas u Kragujevcu predsednicima Opštinskih odbora DS predstavio svoj program, ali da to nije njegova zvanična kandidatura za predsednika stranke.

"To nije zvanična kandidatura, jer očekujem stav Odbora kojima sam predstavio politički program", rekao je Đilas novinarima posle sastanka.

Sastanku u Kragujevcu prisustvovalo je oko 120 od 170 opštinskih odbora DS, odnosno svih 44 iz Vojvodine, 17 iz Beograda i 59 iz drugih delova Srbije.

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ranije je novinarima izjavio da je sastanak sa predsednicima Opštinskih odbora DS suštinski zvaničan početak kampanje kandidata za predsednika stranke.

"Suštinski, to je zvanično početak kampanje, ali ne samog Dragana Đilasa. To nije kampanja protiv Tadića, ili bilo kog drugog kandidata, već razgovor u kome će se tražiti način kako da posle izborne skupštine, u slučaju da pobedi Đilas, Boris Tadić ostane u partiji", rekao je Pajtić.

Pajtić je rekao da aktuelni lider te stranke Boris Tadić bez obzira na rezultate stranačkih izbora, treba da ostane na visokoj poziciji u DS. Sastanku su prisustvovali Dragan Đilas, Milica Delević, Oliver Dulić, Božidar Đelić, Goran Ješić, Milan Marković, Borislav Stefanović i Aleksandar Šapić. Prisustvovali su i bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović, genetičar Miodrag Stojković i bivši savetnik predsednika Srbije za Kosovo Mlađan Đorđević.

Predsednik DS Boris Tadić zakazao je Izbornu skupštinu stranke za 10. novembar i zatražio da se rukovodstvo bira neposrednim glasanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track