DAN DRŽAVNOSTI: Selaković položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana državnosti Srbije
Foto: MINRZS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

DAN DRŽAVNOSTI: Selaković položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana državnosti Srbije

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, povodom Dana državnosti Srbije, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića i komandanta Garde brigadnog Nikole Dejanovića, saopštilo Ministarstvo odbrane."Srpskom narodu i svim građanima Srbije država je bila i biće garant slobode, a sloboda šansa za razvoj i napredak. Živela Srbija!", rekao je Selaković.

Posle ceremonije polaganja venca, uz počasni stroj Garde i intoniranje državne himne, Selaković se upisao u spomen-knjigu.

"Sloboda je bila i ostala i biće ideja vodilja i glavna vrednost za koju su se borile, bore i za koju će se boriti generacije građana Srbije napajajući se primerom junaštva srpskih ustanika iz 1804. i 1815. godine i mudrostima političke i diplomatske veštine ustavotvoraca iz 1835. godine", napisao je Selaković u spomen-knjizi.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i u znak sećanja na isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni Ustav Srbije.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

04:16

Ministar Selaković pored Zvona mira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja