VUČIĆ RAZGOVARAO SA KAMERONOM: Razmenili smo mišljenja o svim važnim i aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

VUČIĆ RAZGOVARAO SA KAMERONOM: Razmenili smo mišljenja o svim važnim i aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidom Kameronom.

"Dobar i veoma koristan razgovor sa Lordom Dejvidom Kameronom. Govoreći o planovima Srbije za rast u narednim godinama, kao i o organizaciji sajma EXPO2027, posebno sam naglasio značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva. Razmenili smo mišljenja o svim važnim aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana", napisao je redsednik na Instagramu posle sastanka.

Podsetimo, predsednik Vučić je u Nemačkoj gde učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

Poslepodne razgovaraće sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track