DAĆU SVE OD SEBE DA ZAKOPAM SERIJU "SABLJA"! Basara: Ako grešim, izviniću se pred kamerama RTS-a na TRGU REPUBLIKE
Foto: Kurir TV

crveni karton

DAĆU SVE OD SEBE DA ZAKOPAM SERIJU "SABLJA"! Basara: Ako grešim, izviniću se pred kamerama RTS-a na TRGU REPUBLIKE

Politika -

Gost emisije Crveni karton bio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković, a jedna od tema razgovora sa autorom i voditeljem Svetislavom Basarom bila je serija Sablja, čije je emitovanje najavljeno na RTS.

Basaru je posebno iziritirao najavni spot za seriju koja se bavi atentatom na premijera Zorana Đinđića.

- Sprema se serija. Vidim da ste se time bavili - započeo je Dejan Vuk Stanković.

- Da, međutim, pre romanopisaca setile se filmadžije, pa su lansirale, najavile seriju Sablja. Što je samo po sebi bilo interesantno da... - rekao je Basara, ali ga je sagovornik nakratko prekinuo:

Sablja
foto: Mondo/Stefan Stojanović

- Ja se bojim toga.

Usledila je rafalna paljba Basare po autorima serije.

- Ne da se bojim, nego sam unapred jako žestoko dve kritike loše napisao. Jer sam iz sinopsisa...

- A jeste videli sinopsis - upitao ga je Stanković.

- Samo ono iz najave. Nisam ceo sinopsis video, ali znam ga. Znači, tragičan događaj koji je obeležio ceo, dosadašnji tok 21. veka i utisak da će još. Piše u toj rečenici dok javnost ima utisak da zna ko su izvršioci tog zločina, mlada novinarka u usponu Nevena, ne znam ni ja, pokušava da nađe pravu istinu o atentatu. Zar vam to nije krajnje sumnjivo?

Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir TV

- Ne, ne. Ja moram da priznam da je prerano za tu seriju. A bojim se i da kreativni potencijali u našoj zemlji, filmske industrije i scenarističke industrije... ali ovo je suviše kontroverzno, teško i naporno. I drugo, dotakli smo se u razgovoru onih koji ćute. Bez njihovog dela, i to je najteži deo u celoj toj priči, bez njihovog dela istine ne možemo da kompletiramo sliku. Jer to nije samo jedna slika - uzvratio je Stanković.

02:27

SVETISLAV BASARA: DAĆU SVE OD SEBE DA ZAKOPAM SERIJU SABLJA! Ako grešim, izviniću se pred kamerama RTS-a NA TRGU REPUBLIKE

Basara je nastavio.

- Bolje je bilo ne upuštati se u to. Jeste pogledali možda kasting?

- Nisam, ja sam samo čuo, pročitao o tome samo vašu kolumnu na tu temu i čuo sam da će biti 24.2. serija. To je ono što ja znam - odgovorio je Stanković, ali Basara se nije zaustavljao.

- Biće o tome, sigurno, govora. Kontroverze će strašne izazvati, ja ću dati sve od sebe da tu seriju zakopam.

- Ali čekajte, prvo pogledajte - zamolio ga je sagovornik.

- Pogledaću, naravno, ali unapred kažem da neće valjati ništa. Imam pravo. Ukoliko budem grešio izaći ću, to obećavam pred gledaocima na Trg republike i reći ću, pogrešio sam, pred kamerama RTS-a - zaključio je Basara.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

49:02

CRVENI KARTON 18.02.2024 DEJAN VUK STANKOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track