NEMA NAZNAKA O NASTAVKU RAZGOVORA: Stano o dijalogu Beograda i Prištine
Foto: Foto: X/Printscreen

portparol eu

NEMA NAZNAKA O NASTAVKU RAZGOVORA: Stano o dijalogu Beograda i Prištine

Politika -

Portparol u Evropskoj komisiji Peter Stano je danas izjavio da u ovom trenutku Evropska unija ne može da najavi novu rundu Dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou, prenosi Beta.

- Nemamo ništa na osnovu čega bismo mogli da najavimo mogući Dijalog na visokom nivou - rekao je on osvrnuvši se na izjavu srpskog predsednika Aleksandra Vučića da očekuje poziv u Brisel ovih dana i da se nada nekom rešenju, povodom odluke Prištine da zabrani korišćenja dinara na KiM.

Stano je to rekao, na molbu agencije Beta da objasni da li izjava Vučića (posle razgovora u Minhenu sa evropskim visokim predstavnikom Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom Miroslavom Lajčakom), znači da uskoro može doći do nove runde Dijaloga.

Objasnio je i kako Borelj i EU gledaju na, uzastopne jednostrane poteze Kurtija, a posebno najnoviju zabranu upotrebe srpske valute dinar.

On je uzvratio da "nema ništa više da navede osim onoga što je Borelj predočio posle susreta sa Kurtijem i Vučićem u Minhenu".

Borelj je u poruci preko mreže Iks poručio da se "održiva stabilnost i mir u regionu mogu postići samo kroz normalizaciju odnosa Kosova i Srbije".

- A put ka tome vodi kroz Dijalog uz posredovanje EU - zaključio je evropski visoki predstavnik.

Kurir.rs/Beta/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja